Gazete Vatan Logo

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (MTSKS-3 Ehliyet Sınavı)

Ehliyet sınav sonuçları için geri sayım devam ediyor. 29 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen MTSKS-3 ehliyet sınavı sonuçları "www.meb.gov.tr" adresinden sürücü adaylarına duyurulacak. İşte ehliyet sınav sonuçlarına dair merak edilen soruların yanıtları...

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (MTSKS-3 Ehliyet Sınavı)

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu son günlerin en fazla merak edilen konuları arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesi "www.meb.gov.tr" adresinden yayınlanacak olan ehliyet sınav sonuçları için bekleyiş sürüyor. İşte ehliyet sınav sonuçlarına dair detaylar...

EHLİYET SINAV SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

2017 yılı içerisinde 3. sü gerçekleştirilen Ehliyet sınavının ardından adaylar MEB tarafında yapılacak olan açıklamayı bekliyor. Ehliyet sınav soru ve cevaplarının bir iki gün içerisinde adaylara duyurulması bekleniyor.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz dönemlerde ehliyet sınavı sonuçları bir hafta ile on gün arasında açıklanmaktaydı. Milli eğitim Bakanlığından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sonuçların bu hafta içerisinde ilan edilmesi bekleniyor.

Ehliyet ile ilgili önemli değişiklik

Milli eğitim Bakanlığı'nın sürücü kurslarına gönderdiği yazıda, yeni bir Karayolları Trafik Yönetmeliği hazırlandığı ve taslakta otomatik vites araç kullanan sürücülere B1 sınıfı ehliyet verileceği belirtildi.

Haberin Devamı

-Otomatik vites kullananlara ayrı ehliyet

-1997 öncesi ilkokul mezunlarına ehliyet hakkı

-Ehliyet çeşidi artıyor

-Ehliyetlere süre kısıtmalası geliyor.

Ak Parti milletvekillerinin Nisan 2012'de Meclis Başkanlığı'na sunduğu ve Trafik Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifinde, otomatik vitesli araçlar için özel ehliyet verilmesi, ilköğretimin 8 yıl olmasından önce (18 Ağustos 1997) ilkokul diploması alanlara da ehliyet sahibi olma hakkı tanınması gibi düzenlemeler yapılması öngörüldü. Bu teklifin ardından sürücü ehliyetleri ile ilgili yeni düzenlemeler de tartışılmaya başlandı.

ADAY SÜRÜCÜYE 'K SINIFI'

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sürücü kurslarına gönderdiği bir yazı ehliyetle ilgili yeni düzenleme için altyapı hazırlığını gündeme getirdi. Yazıda sürücülerin AB ülkelerinde sıkıntı yaşamaması için yapılacak değişiklikle ehliyet çeşidinin 9'dan 17'ye çıkacağı bildirildi. Yeni yönetmeliğin henüz yayınlanmadığı vurgulanan yazıda, taslak hakkında bilgi de yer aldı. Buna göre ehliyetler ömür boyu değil, sınıflarına göre 5 ya da 10 yıl geçerli olacak. Sadece otomatik araç kullanan sürücülere B1, aday sürücülere ise K sınıfı ehliyet verilecek.

Haberin Devamı

2017 Ehliyet Sınavında Geçme Puanı

1- Tek sınav yapılmakta olup dersler Trafik Motor İlkyardım ayrı ayrı olmayıp tek sınavda yapılmaktadır.

2- 60 tane soru çıkmaktadır Trafik , Araç Tekniği ve İlkyardım sorularını kapsamaktadır.

3- Geçme notu 70 olup 70 ve üzeri alanlar başarılı olmaktadır.

4- Her soru 1,6666666 Başarılı olmak için en az 42 tane soru yapmanız gerekmektedir.

5- 3 yanlış 1 doğruyu götürmemektedir.

6- Teorik sınav için 4 hakkınız Direksiyon sınavı içinde 4 hakkınız vardır

7- Sınav girip kaldığınız veya sınav girmediğiniz zaman 1 hakkınız yanar..

Ehliyet sınav harcı ne kadar?

a) A sınıfı sürücü belgelerinden (A1 ve A2 dahil) 115.10

b) B sınıfı sürücü belgesinden 346.70

c) F ve H sınıfı sürücü belgelerinden 115.10

d) Uluslararası sürücü belgelerinden 231.10

e) Diğer sürücü belgelerinden

Haberin Devamı