Gazete Vatan Logo

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınavına giren adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. MEB ehliyet sınavı soru ve cevaplarını yayınladı. Peki sürücü adaylarının merakla beklediği 29 Temmuz ehliyet sınavı sonuçları ne zaman belli olacak?

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

29 Temmuz'da gerçekleşen ehliyet sınavından sonra gözler sonuçların ne zaman açıklanacağına çevrildi. 2017 MTSAS sınavıyla ilgili MEB'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ehliyet sınavı soru ve cevapları ise açıklandı.

EHLİYET SINAV SORU VE CEVAPLARI 1. GRUP

EHLİYET SINAV SORU VE CEVAPLARI 2. GRUP

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz dönemlerde ehliyet sınavı sonuçları bir hafta ile on gün arasında açıklanmaktaydı. Milli Eğitim Bakanlığından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sonuçların bu hafta içerisinde ilan edilmesi bekleniyor.

DİREKSİYON SINAVI NASIL YAPILIR?

Direksiyon sınavında belirlenen kurallara uyulması gereklidir. Belirlenen kurallar ve bu kurallara uyulmadığı takdirde adaylardan kesilecek olan puanlar şöyledir;

- Sürücü adayının yaşadığı aşırı heyecan ve telaş sonucunda sürüşe engel oluşuyorsa adaylardan 10 puan kesilir.

- Aracın çalıştırılması ve harekete geçirilmesi ile ilgili kurallara uyulmalıdır. Rahat ve emniyetli kalkış gerçekleştiremeyen adaylardan 5 puan kesilir.

Haberin Devamı

- Eğimli yol üzerinde araç durdurulduktan sonra aracın harekete geçirilmesi başarılı olmazsa ve eğimli yolda aracın hareket ettirilmesi kurallarına uyulmazsa adaylardan 5 puan kesilir.

- Araç için belirlenen hız kurallarına uyulması gerekir. Sürücü adayı hız kurallarına dikkat etmezse ve hızını ayarlamada sorun yaşarsa 5 puanı kesilir.

- Aracın duraklatıldığı yerden ve park ettirildiği yerden çıkartılırken yoldan geçen araçlar için geçiş kolaylığı sağlanmalıdır. Geçiş kolaylığı sağlamayan, kontrolsüz olarak işaret vermeden çıkış yapan sürücü adaylarından 5 puan kesilir.

- Araç sürüş esnasında direksiyon hakimiyeti sağlayamayan ve direksiyon konusunda zayıf kalan adaylardan 10 puan kesilir.

- Aracın vitesi değiştirilirken zayıf kalınırsa ve sürücü adayının hakimiyeti zayıflarsa, sürücü yoldan gözünü ayırırsa 10 puan kesilir.

- Sürüş esnasında önde bulunan araç sollanıp geçilirken geçme kurallarına uyulmalıdır. Bu kurala uymayan adaydan 5 puan kesilir.

- Araçlarla kavşaklarda karşılaşıldığında ilk geçiş kuralına uyulmalıdır. İlk geçiş kuralına uymayan adaydan 5 puan kesilir.

Haberin Devamı

- Ses cihazı ve araç ışıkları gereksizce, amacı dışında kullanıldığında gerektiği zamanlarda kullanılmadığında adaylardan 2 puan kesilir.

- Sürücü adayı kendisini geçmek isteyen araçlarla ilgili geçilme kurallarını bilmiyorsa 5 puan kesilir.