Gazete Vatan Logo

Ehliyet sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

Ehliyet sınavı 20 Ekim'de gerçekleşti. Sürücü adayları bu tarihten itibaren Ehliyet sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merakla araştırmaya başladı. Peki MEB ehliyet sınav sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağını duyurdu mu?

Ehliyet sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

20 Ekim ehliyet sınavının sonuçları için tarih verildi. Heyecanla beklenen ehliyet sınav sonuçları için az bir zaman kaldı. Peki sınavda başarılı olmak için ne kadar puan almak gerekiyor?

EHLİYET SINAV SONUÇLARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

20 Ekim ehliyet sınavı sonuçları 1 Kasım'da ilan edilecek. Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr ve http://www.odsgm.gov.tr internet adreslerinden duyurulacaktır. Sınavdan 70 puan alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazacank.

EHLİYET SINAV SONUCUNA İTİRAZLAR NASIL YAPILIR?

Ehliyet sınav sorularına, cevaplarına ya da sonuçlarına yapılacak olan itirazlar sınav sonuçlarının açıklanmasından sonraki 10 gün içerisinde yapılmalıdır. Bu süre içinde itiraz dilekçesi yazılarak ilgili kurum olan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne yollanmalıdır.

İtiraz başvuruları için Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden birisine ‘’Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığıyla 20 TL itiraz ücreti yatırılması gereklidir. Ücretin ödendiğine dair makbuzu da alıp itiraz dilekçesine eklemelisiniz. Başvurusu, sınavı geçersiz sayılan adaylar ile sınava girmeyen adayların itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır. Faksla yapılan itirazlarda dikkate alınmayacak olup itirazların cevaplanma sürecinde ÖDSGM’nin genel evrak kayıt tarihleri esas alınacaktır. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

Haberin Devamı