Gazete Vatan Logo

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı! 11 Şubat ehliyet sınav sonucu sorgulama ekranı

Ehliyet sınav sonuçları sürücü adaylarına duyuruldu. Binlerce sürücü adayı tarafından ehliyet sınavının gerçekleştirildiği 11 Şubat tarihinden itibaren sonuçların açıklanmasını bekliyordu. Ehliyet sınav sonuçlarına haberimizden kolayca ulaşabilirsiniz

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı! 11 Şubat ehliyet sınav sonucu sorgulama ekranı

11 Şubat Cumartesi günü yapılan ehliyet sınavının sonuçları açıklandı! Sonuçlar adayların adreslerine posta ile yollanmayacak olup sadece online olarak sorgulama işlemi yapılabilecektir. Sonuçlar meb.gov.tr internet sitesinden adayın T.C. kimlik numarası ile sorgulanabilecektir. Ehliyet sınavında adayların yaptığı doğru sayıları hesaplanarak değerlendirme işlemi 100 puan üzerinden gerçekleştirilir, yanlış olarak verilen cevaplar değerlendirme aşamasına alınmaz.

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürücü adaylarına duyurulan ehliyet sınav sonuçlarını haberimizdeki linkten sorgulayabilirsiniz. İşte ehliyet sınav sonuçları...
EHLİYET
2016'dan önce kullanılan Türkiye Cumhuriyeti sürücü belgesi.Geçerliliği 2020 ye kadar devam etmektedir.
Sürücü belgesi veya ehliyet yetkili kurumlar tarafından verilen; karayolunda seyreden motorlu veya motorsuz araçların bireyler tarafından idare edilebilmesine olanak tanıyan, kimlik işlevi görebilen resmi belgedir.
Sürücü Belgesi Sınıfları
1 Ocak 2016 itibariyle yeni sürücü belgesi sınıfları.Bu Listede bulunmayan F(Traktör) ve G(İş Makinesi) sınıfları da yeni ehliyet sınıflarının içerisinde yer almaktadır.
Kökeni[değiştir | kaynağı değiştir]
Arapça'da bir işi yapmak için elzem olan yetkinlik ve bilgiyi barındırma manasına gelen "ehil" kelimesinden gelir. Bir işin gerçekleştirilebilmesi için gerekli özelliklerin, işi yapacak kişide bulunup/bulunmama durumudur.
Dünyadaki ilk sürücü belgesinin sahibi günümüz otomobillerinin muciti olarak görülen, Karl Benz'dir. İcat etmiş olduğu Motorwagen'in çıkarttığı gürültü ve rahatsızlık yüzünden Mannheim vatandaşları Benz'den şikayetçi olmuş bunun üzerine Benz, yetkili kurumlardan kamu alanlarında arabasını kullanabilmesine olanak tanıyan bir izin belgesi almıştır.
Taşıt kullanılabilmesi için sürücü belgesini zorunlu kılan ilk ülke Prusya'dır - 29 Eylül 1903.
11 ŞUBAT EHLİYET SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI
11 Şubat 2017 Cumartesi saat 14.00'te yapılan ehliyet sınavı soruları ve cevapları yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığının resmi İnternet sitesi olan meb.gov.tr üzerinden yayımlanan sorulara ve cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.
2017 EHLİYET SINAV TARİHLERİ
2017/MTSKS-1 11 ŞUBAT 2017 (saat 14.00)
2017/MTSKS-2 20 MAYIS 2017 (saat 14.00)
2017/MTSKS-3 29 Temmuz 2017 ( saat 14.00)
2017/MTSKS-4 07 EKİM 2017 (saat 14.00)
2017/MTSKS-5 23 ARALIK 2017 (saat 14.00)
YENİ EHLİYETLER İÇİN İSTENEN BELGELER DEĞİŞTİ
İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle mevcut sürücü belgeleri 1 Ocak 2016'dan itibaren değiştirilmeye başlanacak. Bu kapsamda mevcut sürücü belgeleri 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecek. Yeni sürücü belgeleri, uluslararası standartlara sahip olduğu için diğer ülkelerde de kullanılabilecek.
POSTAYLA TESLİM EDİLECEK
Yeni tip ehliyetler tek basım merkezinde basılıp sürücülerin adresine postayla gönderilecek. Yeni tip sürüsü belgeleri, minibüs, otobüs, kamyon ve çekici sınıfları için 5 yıl, motosiklet, Otomobil, traktör ve iş makinesi sınıfları için 10 yıl geçerli olacak. Ehliyetler, bu sürenin sonunda, sürücü sağlık kontrolünden geçirilerek yeniden düzenlenecek. İlk defa sürücü belgesi alanlar ile herhangi bir sebeple sürücü belgesi iptal edilmiş olup da yeniden sürücü belgesi alanlar, belgenin alındığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle aday sürücü olarak kabul edilecekler.

Haberin Devamı