Gazete Vatan Logo

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı! Ehliyet sınav sonuçları nereden öğreniliyor?

20 Mayıs Cumartesi gününde gerçekleştirilen ehliyet sınavının sonuçları nihayet açıklandı. Adaylar ehliyet sınav sonuçlarına Mili Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesi üzerinden ulaşabilirler. Şimdi de sırada direksiyon sınavı var. Peki, ehliyet alabilmek için direksiyon sınavı ne zaman yapılacak?

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı! Ehliyet sınav sonuçları nereden öğreniliyor?

Ehliyet sınavının dün açıklanması ile birlikte adaylar Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesine akın etti. Adaylar, T.C. kimlik numarası ile ehliyet sınav sonuçlarını kolayca öğrenebilirler. Ehliyet sınav sonuçlarının açıklanması ile beraber adaylar şimdi de direksiyon sınavının ne zaman yapılacağını merak ediyor.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

2017 YILINA AİT EHLİYET SINAV TAKVİMİ

Her sene ülke genelinde yapılan sınavlar için özel takvim yapılır ve sınavların tarihi netleştirilir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre bu sene içinde yapılacak olan ehliyet sınavlarının kesin tarihleri şu şekildedir:

MTSK 1: 11 Şubat 2017

MTSK 2: 20 Mayıs 2017

MTSK 3: 29 Temmuz 2017

MTSK 4: 7 Ekim 2017

MTSK 5: 23 Aralık 2017

Bu ehliyet sınavların başlangıç saati ise 14.00 olarak belirlenmiştir.

EHLİYET SINAV SORULARI

Ehliyet almak isteyen adaylar belirli bir süre kursa gittikten sonra ilk olarak teorik sınava girerler. Bu sınav boyunca adaylara toplamda 50 soru sorulur. Bu 50 sorudan 27’si trafik ve çevre, 13’ü ilk yardım, geri kalanı da araç tekniği dersi ile alakalıdır. Adayın sınavının geçersiz sayılması durumları da söz konusudur. Bu yüzden belirlenen kurallara dikkat edilmelidir. Başvuru şartlarını taşımadığı halde sınava giren adayların sınavları iptal edilir. Ayrıca sınav kâğıtları da ciddi derecede zarar görürse sınav geçersiz sayılır. Sınavlarda kopya çekilmesi de suçtur.

Haberin Devamı

Ehliyet sınavı sonucunda 100 puan üzerinden 70 ve daha üstü puan alan adaylar sınavdan başarılı sayılırlar ev bir sonraki seviyeye geçerler. Ehliyet sınavında her soru eşit puana sahiptir.

EHLİYET ALABİLMEK İÇİN GEREKEN BELGELER

Ehliyet alabilmek için başvuru sırasında bazı belgelerin olması gerekir. Eğer aday ilk defa ehliyet alacaksa aşağıdaki belgeleri hazır etmelidir:

Adayın sürücü belgesi dosyası bulunmalıdır. Bu dosyayı genelde kurs ya da şoförler odası vermektedir.

Eğer adayın nüfus cüzdanı yoksa onun yerine pasaportu ya da avukat kimliği de geçerli sayılır.

Haberin Devamı

Ehliyet başvurusu sırasında istenen bir diğer belge de sağlık raporudur. Sağlık raporunun özel ya da resmi bir kurumdan alınması gerekmektedir.

2 adet vesikalık fotoğraf.

Kan grubunu gösteren yazılı beyan ya da belge.

Sürücü belgesinin harcı, sürücü belgesi hizmet bedeli ve değerli kâğıt bedelini ödendiğini gösteren makbuz.