Gazete Vatan Logo

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı

11 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınavının sonuçları açıklandı. Ehliyet sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yayınlandı. Ehliyet sınav sonuçlarını haberimizden sorgulayabilirsiniz.

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı

Ehliyet sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından minimum 70 puan ve üzeri alan adaylar, bir sonraki aşama olan direksiyon sınavına girmeye hak kazandılar.

Ehliyet Sınav Sonucu Nasıl Sorgulanır?

MEB’in internet sitesi www.meb.gov.tr veya www.odsgm.gov.tr sitesinden T.C. kimlik numaranız ile sınav sonucunuzu sorgulayabilirsiniz. Özel MTSK müdürlükleri de kendilerine ait olan modül üzerinden kurum kodları ve şifreleri ile sisteme giriş yapacak ve müdürlüklerinden sınava giren adayların sınav sonuç listelerini çıkararak kursiyerlere tebliğ edecektir.

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ehliyet Sınav Sonuçlarına Nasıl İtiraz Yapılır?

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı ve sınav sonucunuzda bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız itiraz işleminizi yapabilirsiniz. Bunun için sonuçların yayınlanmasının ardından ilk 5 iş günü içinde Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne itiraz dilekçesi yollamanız gereklidir. İtiraz dilekçesi göndermeden önce de T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankası şubeleri aracılığı ile 20 TL itiraz işlem ücreti ödenmelidir. Ücret ödemesi yapıldıktan sonra alınan banka dekontu veya ATM işlem fişi de itiraz dilekçesine eklenip ilgili birime gönderilmelidir. Faks ile yapılan itiraz işlemleri değerlendirme işlemine tabi olmayacaktır. Adaylar tarafından gönderilen itiraz dilekçelerinin cevaplanma sürecinde ÖDSGM’nin kendine ait olan genel evrak kayıt tarihleri baz alınacaktır. İtiraz için belirlenen süre dışında yapılan itirazlar ile T.C. kimlik numarasının yer almadığı ve banka dekontunun bulunmadığı itirazlar da dikkate alınmayıp değerlendirme sürecine sokulmayacaktır.

Haberin Devamı

Direksiyon Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte adaylardan 70 puan ve üzerinde bir puan alanlar direksiyon sınavına girebileceklerdir. Direksiyon sınavları genel olarak sonuçların açıklanmasından sonraki 15 veya 22 içinde gerçekleştirilmektedir.

Haberin Devamı

Direksiyon sınavına girecek olan adaylar, giriş belgelerini sınav gününden en geç bir gün öncesine kadar ehliyet kursundan almalıdırlar. Ayrıca giriş belgesinde imza ve mühürlerin tam olduğu kurs yetkilisine teyit ettirilmelidir.

Direksiyon Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Direksiyon sınavının yapıldığı gün son sürücü adayının da sınavını tamamlamasının ardından komisyon üyeleri tutanak tutarak bir üst komisyona teslim ederler. Sonuçlar aynı gün içerisinde ilan edilir. Sonuçlar herhangi bir yerden sorgulanamaz sadece kurs müdürlüğünüzden öğrenebilirsiniz. Direksiyon sınavından başarılı olan adaylar stajyer ehliyet almaya hak kazanacaktır. Stajyer ehliyet 2 yıl süre ile geçerli olacaktır. 2 yıl içinde belirtilen trafik kurallarına uyulması halinde, normal ehliyet alınabilecektir.

Direksiyon Sınavına Kaç Defa Girilir?

Mevcut yönetmeliğe göre adayların direksiyon sınavından geçmek için minimum puan olan 70 puan altında bir puan alıp, başarısız olanların 4 defa sınava girme hakkı bulunmaktadır. 4 defa girip yine de başarısız olunmuşsa bu sefer zorunlu olan direksiyon eğitimleri tekrar alınarak 4 defa girme hakkı daha elde edilir. Eğer 8 direksiyon sınavından da başarısız olunmuş ve geçer puan alınamamış ise tüm ehliyet eğitimi baştan alınır.

Haberin Devamı

2017 Ehliyet Sınav Tarihleri

2017 sınav uygulama takvimine göre ehliyet sınavlarının gerçekleştirileceği tarihler aşağıdaki gibidir;

2017 MTSKS-1 11 Şubat 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-2 20 Mayıs 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-3 29 Temmuz 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-4 7 Ekim 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-5 23 Aralık 2017 (saat 14.00)