Gazete Vatan Logo

Ehliyet alım şartlarında yeni dönem başladı! Yeni ehliyet şartları neler?

Ehliyet alım şartları değişti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen ehliyet sürecinde çeşitli değişiklikler yürürlüğe girdi. İşte ehliyet alım için yeni şartlar...

Ehliyet alım şartlarında yeni dönem başladı! Yeni ehliyet şartları neler?

Ehliyet alım şartları için belirlenen yeni şartlar yürürlüğe girdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen yeni ehliyet şartları haberimizde yer alıyor. İşte yeni ehliyet şartları...

Ehliyet alacaklar için, ehliyet kursu açmak ve sınav şartlarının tekrar düzenlediği belirtildi. Nüfus sayısı 10 binin altındaki ilçelerde ehliyet kursları açılmayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan ehliyet kurslarında Motorlu Taşıt Sürücü kursları yönetmeliği ile ilgili değişiklik yapıldı ve ehliyet kurslarının açılacağı il ve ilçeler için bir takım şartlar değişti, aynı zamanda sınav usulleri tekrar belirlendi.

MEB TARAFINDAN BELİRLENEN EHLİYET ŞARTLARI

Bu durumda direksiyon sınavı süresi en az 35 dakika olacak. Sınavda ilk 5 dakikanın kursiyerin aracı tanıyıp tanımadığı ile ilgili sorular sorulacak. Kursiyerin aracı tanımasında sorun olur ve başarısız kalırsa kursiyer için sınava son verilecek. Trafik sınavı esnasında başarısız olursa, öğretmen aracı sınavın başlangıç noktasına getirebilecek.

Haberin Devamı

Ayrıca merkez il ve ilçelerde nüfus yoğunluğuna göre kurs sayısı belirlenecek.

10 bin ile 20 bin arası nüfusu olan ilçelerde bir kurs açılabilecek.

20 bin ile 30 bin arasında nüfusu olan ilçelerde iki kurs açılabilecek

30 bin ile 40 bin arasında nüfusu olan ilçelerde üç kurs açılabilecek.

50 bin ile daha fazla nüfus yoğunluğu olan ilçelerde yine üç kurs açılabilecek ve toplam nüfus sayısı 10. binin altında olan ilçeler de kurs açılmasına izin verilmeyecek.

Sürücü adayı öğrencilere öncelikle aracı tanımaları ile ilgili sorular sorulacak. Sürücü adayı eğer aracı tanımıyorsa ve başarısız olursa sınava son verilecek. Ayrıca trafik sınavında sürücü adayı başarısız olması halinde, sürücü kursu öğretmeni tarafından araç, sınavın başlangıç noktasına geri götürülecek. Kurs açma kriterlerinde ise nüfus yoğunluğu 10 bin altındaki ilçelerde sürücü kursu açılmayacak.