Gazete Vatan Logo

Egzotik tatilin adresi Pattaya

Tayland’ın gözde turizm merkezi Pattaya, büyüleyici doğası, renkli gece hayatı, tapınakları, egzotik mutfağı ve tarihiyle adeta bir yeryüzü cenneti.

Egzotik tatilin adresi Pattaya

Tayland, her ne kadar melekler ve tapınaklar şehri başkent Bangkok’la popüler olsa da Bangkok’a yaklaşık bir buçuk saatlik uzaklıkta bulunan Pattaya da ülkenin görülmeye değer kentlerinden biri. Pattaya’yı görülmeye değer kılan en güzel yanları Tayland Körfezi kıyısında bulunması, nefis plajları ve tabii sıcaklıkların yıl boyunca ortalama 30 derecede seyretmesi. Dolayısıyla dünyanın en gözde tatil beldelerinden biri, Tayland’ın Bangkok kadar turistik ve popüler bir şehri.

15 kilometrelik altın kumsallar

Güneybatı muson rüzgârı anlamına gelen şehrin beni en çok etkileyen yanları ise, şehir boyunca uzanan kumsaldaki akşam yürüyüşleri ve Truth Tapınağı oldu. Pattaya 15 kilometre uzunluğunda bir sahil şeridinde bulunuyor. Naklua ve Jomtien, Pattaya’nın ünlü kumsalları. Her yıl birçok yelken yarışına ev sahipliği yapan kentte, rüzgâr sörfü, su kayağı ve yelken gibi birçok aktiviteyi yapma olanağınız bulunuyor. Denize girmek isteyenler için ideal adreslerden biri de Pattaya’nın 7 kilometre açığındaki Koh Larn Adası.

Haberin Devamı

Görülmeye değer tapınaklar

Bangkok gibi Pattaya’da da ziyaret edilebilecek birçok tapınak var. Kıyı şeridinde bulunan ve ahşap bir yapı olan Truth Tapınağı’nın yüksekliği 105 metreye kadar ulaşıyor. Yapımına 1981 yılında başlanmış ve halen sürüyor. En önemli özelliği metal çivi kullanılmadan Antik Thai ustalığı ile inşa edilmiş olması. Her karesi oyma ahşaplarla bezenmiş. Tay, Khmer, Çin ve Hint dini ikonografileri ile dekore edilmiş. Dilerseniz tapınağı gezerken bir rehber size eşlik edebilir ve tapınağa dair detaylı bilgi alabilirsiniz.

Big Budha Tapınağı da görülmesi gereken mekanlardan. Şehrin en yüksek tepesinde bulunan tapınağı ziyaret ettiğinizde, kuş bakışı olarak kenti, adaları ve okyanusu izleyebiliyorsunuz.

Şehrin merkezinde bulunan Wat Chai Mongkhon Tapınağı ise içerisinde bulunan yaklaşık 350 yıllık Buda heykelleri ile görülmeye değer.

Anek Kuson Sala Tapınağı, görkemli bir Çin tapınağı. İçinde 300’den fazla heykel ve sanat eseri bulunuyor.

Eğlenmek için nerelere gidilir?

Haberin Devamı

Million Year Stone Park: Tamamı orjinal volkanik taşlar ile donatılmış parkta bir Timsah Çiftliği bulunuyor. Yüzlerce timsahı bir arada görmek etkileyici. Parkın içinde çeşitli hayvan türlerini, binlerce yıllık yaşı olan ağaçları ve ilginç kaya çeşitlerini görebilirsiniz.

Nong Nooch Tropical Garden: Çok büyük bir tropikal bahçe ve doğal yaşam parkı. Filler, balıklar, heykeller, papağanlar, tropikal bitkilerle dolu bir yer. Pattaya’nın ziyaret etmeniz gereken en güzel yerlerinden biri.

Mini Siam: Tayland’ın 100’den fazla kültürel eserinin, minyatürlerinin sergilendiği Mini Siam turu Tayland’ı tanımak açısından değerlendirilebilecek bir seçenek. Bangkok’taki Kraliyet Sarayı, Kamboçya’daki Angkor Wat ve Paris’teki Eyfel kulesi parkta öne çıkan modellerden bazıları.

Sualtı dünyası akvaryumu: Asya’nın en büyük ve en modern okyanus akvaryumu, 100 metre uzunluğundaki tüneli ile harika bir seyir olanağı sunuyor.

Pattaya eğlence parkı: Su kaydırakları, havuzlar, atlama kulesi gibi eğlencelerin bir arada olduğu eğlence parkı mutlaka görülmeli.

Haberin Devamı

Hafta sonu gece pazarı: Gece Pazarı’nda Tayland mutfağının tatlarını keşfedip, deneme olanağı bulabilirsiniz.

Taklit markalar cenneti

Bu kentin ilginç bir özelliği daha var; burası tam bir marka taklidi cenneti. Hemen her markanın gerçeğini sahtesinden ayıramayacağınız taklitlerini bu kentte satın alabilirsiniz.

Kentin hoşuma giden yanlarından biri de sokaklarda karşıma çıkan sunaklar oldu. Tayland nüfusunun çoğunluğu Budist olduğundan birçok yere küçük sunaklar koyuyorlar. Bu sunaklarda her zaman taze yiyecek ve içecek bulunuyor, maymunlar ve kuşlar faydalanabiliyorlar.

Pattaya, restoran konusunda oldukça zengin bir seçeneğe sahip. Hint restoranlarından, Avrupa mutfağı, İtalyan mutfağı ve Türk mutfağına kadar istediğiniz ülkenin yemeklerinin tadına bakabilirsiniz.

Pattaya’ya, Bangkok’a uçtuktan sonra oradan bir buçuk saatlik bir karayolu ile ulaşıyorsunuz. Taksi seçeneğini değerlendirebilirsiniz çünkü taksiler çok ucuz.