Gazete Vatan Logo

Egom yok garsonluk da yaparım

Son dönemde yıldızı parlayan genç ve güzel oyuncu Leyla Feray, bu hafta vizyona giren “Kardeşim Benim 2”de nişanlısından kaçan Leyla karakterini canlandırıyor. “Egom yok garsonluk da yaparım” diyen Feray, Natalie Portman’a benzetildiğini söylüyor.

Egom yok garsonluk da yaparım

Leyla Feray, oyunculuk hayatına 2013 yılında yayınlanmaya başlayan Ben Onu Çok Sevdim adlı dizisiyle başladı. Ardından Paşa Gönlüm ve ve Üç Arkadaş’ta yer aldı. Genç ve güzel oyuncunun yıldızı Muhteşem Yüzyıl Kösem’de canlandırdığı Ayşe Sultan karakteriyle parladı. Feray’la yeni filmi üzerine konuştuk.

Kardeşim Benim 2 nasıl bir film oldu? Komedi filmlerinin bir bir döküldüğü dönemde sizi cezbeden neydi?

Çok sıcak ve samimi bir iş olduğunu söyleyebilirim. İçinde aşkı, kardeşliği, dostluğu barındıran güzel bir yol hikayesi anlatıyoruz. Senaryoyu okuduğumda hem bu unsurların bir arada oluşu, hem iyi bir dille yazılması hem de canlandırdığım ‘Leyla’ karakterinin gerçekliğini çok sevdim.

Leyla’nın kaderini pek çok genç paylaşıyor. Böyle bir durumda kalsaydınız nasıl davranırdınız?

Evet, ne yazık ki öyle... Hiç istemeden zorla evlendirilme durumu çok acıklı. Herkes Leyla kadar şanslı, azimli ve kararlı olamıyor. Fakat ben de onun yerinde olsaydım hiç düşünmeden aynı şeyi yapar ve kendi yolumu bulmak, hayatımı yaşamak, hayallerimi gerçekleştirmek için kaçardım.

Haberin Devamı

Henüz 23 yaşında dört dizi ve bir filmde yer aldınız. Hedefiniz ne?

Bu hızdan ve tempodan memnunum. Okulum devam ediyor. İnanmadığım bir karakteri canlandırmak istemiyorum. Kariyerimde yavaş yavaş ilerliyorum.

İleride yönetmenlikle ilgilenebilirim

Geçmişte garsonluk da yapmışsınız. Her mesleği yapacak kadar esnek misiniz?
Tam anlamıyla garsonluk yaptım diyemem, annemin restoranında düzenlenen pazar kahvaltılarında 1-2 kere çalıştım sadece. Fakat bunu ama her zaman yapabilirim, öyle bir ayrımım ya da egom yok. Hem Los Angeles’ta da oyunculuk yapan herkes bir yerde bir şekilde çalışıyor. Yönetmenlik ve senaryo yazarlığıyla da ilgilenebilirim.
Birçok kişiye benzetiliyorum
Beni Drew Barrymore başta olmak üzere birçok kişiye benzetiyorlar; Liv Tyler, Natalie Portman, Lana Del Rey, Anna Hathaway... Pek çok kişinin karışımı olduğumu söyleyenler de var.