Gazete Vatan Logo

Egolar ve sloganlar yarışıyor

Survivor başladı. All Star yarışmacıları daha sezon başlamadan attıkları sloganlarla iddialarını ortaya koydular. Survivor 2018’in All Star takımında kim hangi sloganla yola çıktı, o sloganların hakkını kaçı verebilecek? Ve en önemlisi; yolun sonuna kadar kimler dayanır, ipi kim göğüsleyebilir?

Egolar ve sloganlar yarışıyor

Survivor 2018 tam gaz başladı. Daha ilk günden reytinglerin zirvesine yerleşen bu yılki maceranın seyri konusunda muhtelif iddialar söz konusu. Acun Medya tarafından henüz resmî olarak teyit edilmeyen bir iddiaya göre, bu yıl iki ada arasındaki yarış 10 kişi kalana kadar devam edecek. Mevcut yarışmacı sayısı 10’a düştüğündeyse tek takım halinde Survivor Yunanistan’a karşı mücadele başlayacak. Bu varsayım doğru olsa bile o güne daha çok var. Survivor deneyiminden yoksun Gönüllüler’e karşı All Star takımının nasıl bir performans göstereceğini herkes merak ediyor. Alışkın oldukları parkurlarda rakiplerini bir buldozer gibi ezip geçecekler mi, yoksa egolarına yenilerek sapır sapır dökülecekler mi? All Star yarışmacılarının bu yılki maratonda şansı nedir, nerede takılırlar, yakından bakıp görelim dedik...

Turabi Çamkıran

Yarıştığı yıllar: 2014/ 2015

En iyi derecesi: İki kez şampiyon oldu

Adadaki düşmanı: Hakan

Adadaki dostu: Hilmi Cem

Ego yüzdesi: %100

Sloganı: İki Survivor yoktum, demişler ki öldü. Şimdi herkes hazır olsun, Survivor’ın Kralı Turbo Turabi geri döndü.

Haberin Devamı

Pusuya yattı bekliyor

Survivor’a dönmekten başka çaresi de yoktu zaten. Yarışmadığı iki yıl içinde “Kertenkele” ile dizi oyunculuğunu denedi, reklamlarda çocukları süt içmeye teşvik etti. Artık eskisi gibi gece kulüplerinde direk dansı yapmıyor, şov dünyasında aradığı rolü henüz bulamadığı da kesin. Bu yılki Survivor’ın daha ilk dakikalarında ‘yalnız adam’lığa soyunduğunu net anladık. Kankası Hilmi Cem’le bile arasına bir mesafe koyduğu gözleniyor. Şimdilik pusuya yatmış, yüzüne taktığı kırmızı maskesiyle diğerlerinin birbirini yemesini bekliyor. Öfkesine yenilmezse Kıbrıs’a gitmesi garanti.

Hilmi Cem İntepe

Yarıştığı yıllar: 2013/ 2015

En iyi derecesi: Şampiyonluk

Adadaki düşmanı: Hakan Hatipoğlu

Adadaki (eski) dostları: Turabi, Murat

Ego yüzdesi: %70

Sloganı: Survivor’ın gerçek şampiyonu kim, göstermeye geliyorum.

Bu yıl işi çok zor

Gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterebilir göstermesine de, ilk haftaki performansına bakarsak büyük ihtimalle gösterdiği o şampiyon kendisi olmayacak. Survivor sonrasında oyuncu olmaya soyunanların başında o geliyor. “Muhteşem Yüzyıl”dan “Çılgın Dersane” serisine kadar birçok projede yer aldı. Ancak tüm bu yapımlarda parlak bir oyunculuk sergileyemedi. İlk katıldığı Survivor’ı şampiyon bitirmişti, ikinci katıldığında üçüncülükle yetindi. Kıbrıs’ı görebilmesi oldukça zor.

Haberin Devamı

Nagihan Karadere

Yarıştığı yıl: 2016

En iyi derecesi: Beşincilik

Adadaki düşmanı: Damla Can

Adadaki dostları: Kameralar

Ego yüzdesi: %1500

Sloganı: Hazır olun, parkurun kraliçesi geliyor.

Estetiği fazla kaçırmış

Yeni sezonun ilk bölümlerinde fark etmiş olmalısınız; Nagihan’ın yüzü allak bullak. Kendi ifadesine göre kortizon tedavisi gördüğü için bu halde. İddialara göreyse, geçirdiği estetik operasyonlarının izleri yüzünden hâlâ silinmemiş. Aslında onun bu fiziki değişim isteğini anlamak lazım. Ne de olsa, iki yıl önce biz onu her gün ekranlarda izlerken kocası başka sulara yelken açıyordu. Şimdi geride bırakılan bir koca yok. Tek rakip, onu deli gibi kıskanan diğer yarışmacılar. Bu sefer mücadele etmesi gereken kişiler kolay lokma değil. Ama onun ayağını kaydırabilecek tek kişi, bizzat kendisi.

Haberin Devamı

Nihat Doğan

Yarıştığı yıl: 2011

En iyi derecesi: İkincilik

Adadaki (olası) düşmanı: Merve

Adadaki dostu: Nihat Doğan

Ego yüzdesi: %100 + Sonsuz

Sloganı: Survivor’da mesele kasların büyük olması değil, yüreğin büyük olmasıdır.

Tek dostu kendisi

O ‘yüreğin büyüklüğü’ sayesinde üç yıl önce Survivor All Star’dan ihraç edilmişti. Özgecan Aslan’ın katledilmesinin ardından attığı tweet onu hem Dominik seyahatinden, hem de cebine girecek 600 milyondan etmişti… İlk haftada gösdük ki bu yıl da Nihat ‘ikinci’liğe oynuyor.

Sema Aydemir

Yarıştığı yıl: 2017

En iyi derecesi: Dördüncülük

Adadaki düşmanları: Hakan Hatipoğlu, Adem Kılıççı

Adadaki dostları: Şimdilik yok

Ego yüzdesi: %99

Sloganı: Yapılacak her şeyi yaptım. Rekorları değil, şampiyonluğu istiyorum.

Ne yapsa boş

Sema geçen yıl yapılacak her şeyi yaptı. Ama sonuç hüsran oldu. Bu yıl kafasının bir tarafını kazımış şekilde tekrar denemek istiyor. Rekorları tekrar kırsa, parkurları silip süpürse, her yarışmada ‘en birinci’ olsa sonuç değişir mi peki? Hiç sanmıyoruz.

Haberin Devamı

Merve Aydın

Yarıştığı yıllar: 2014/ 2015

En iyi derecesi: İkincilik

Adadaki düşmanları: Hakan, Nihat Doğan

Adadaki dostu: Sahra

Ego yüzdesi: %50

Sloganı: Sizce de Survivor bir kadın şampiyonu hak etmiyor mu? İşte bu sene, o sene!

Başkası olma kendin ol

Bu yıl Merve’nin Turabi ile tekrar final koltuğunda karşı karşıya gelmesi düşük bir ihtimal. Öncelikle aşması gereken Nagihan ve Sema gibi güçlü rakipleri var. Kondisyon olarak bu iki isim kadar zinde durmuyor. Eski hırsına kavuşur, eksi elektrik aldığı Nihat Doğan’ın kazdığı kuyuları aşmayı başarırsa, Kıbrıs’a gider.

Murat Ceylan

Yarıştığı yıllar: 2013

En iyi derecesi: Dördüncülük

Adadaki düşmanları: Belirsiz

Adadaki dostları: Belirsiz

Ego yüzdesi: Belirsiz

Sloganı: Aradan beş yıl geçmiş, bilenler bilmeyenlere söylesin. Bakalım bizde ne değişmiş.

Eski halinden eser yok

Murat Ceylan’da epey şey değişmiş. Öncelikle aradan geçen beş yılda önce oyunculuğa, ardından da şarkıcılığa soyunmuş. Survivor açısından bakarsak, ilk haftanın oyunlarında gördüğümüz kadarıyla eski çevikliğinden eser kalmamış. Can ciğer kuzu sarması olduğu Hilmi Cem’le de arası soğumuş. Oysaki onları tanıdığımız ilk sene kurdukları dostluk, aralarındaki samimiyet hepimize iyi gelmişti. Şimdi onlar gibi biz de anlamış bulunmaktayız ki; Survivor’da yaşanan Survivor’da kalır. Murat’ın bu sezon Survivor’da ne kadar kalacağına gelince. Korkarız ki, kısa zamanda aramıza dönecekler arasında onun ismi de var.

Ümit Karan

Yarıştığı yıl: 2013

En iyi derecesi: Üçüncülük

Adadaki düşmanları: Hiç kimse

Adadaki dostları: Herkes

Ego yüzdesi: %40

Sloganı: Survivor’da hayatta kalmak tecrübeyse, tecrübe kaptanın yol haritasıdır.

Dengeleyici kaptan

Geçen beş yıl Kaptan’a yaramış. Etine dolgunlaşmış, yanakları tombullaşmış, karakteri daha da olgunlaşmış. Ama bunlar hep handikap. Formunu tekrar yakalarsa erkenden elenmeyeceği muhakkak. Ada hayatında dengeleyici unsur olacağını şimdiden söylememiz mümkün.

Sahra Işık

Yarıştığı yıllar: 2014/ 2015

En iyi derecesi: Altıncılık

Adadaki (eski) düşmanı: Turabi

Adadaki dostu: Merve

Ego yüzdesi: %75

Sloganı: Varmak istediğim noktaya henüz ulaşmamış olabilirim. Ama dün olduğum noktadan daha ilerdeyim.

Didişirse yaşar

Sahra’nın Survivor’da istediği noktaya ulaşmasını bekleyecek olursak, işimiz iş! Bu yıl ilk 18’e girerse büyük başarı sayılır. Güçlü takım arkadaşları arasından sıyrılabilmesi çok zor. Didişebileceği dişine göre bir rakip bulursa adada kalır..

Damla Can

Yarıştığı yıllar: 2016

En iyi derecesi: Üçüncülük

Adadaki düşmanları: Tüm kızlar

Adadaki dostları: Tüm erkekler

Ego yüzdesi: %85

Sloganı: Tecrübelerimi yanıma aldım, bu defa daha fazlası için gidiyorum.

Hedefi şerefli ikincilik

“Bu defa daha fazlası” için derken? İki yıl önce Gönüllüler adasında Serkay, İbrahim ve Efecan’la kurduğu ittifak sayesinde üçüncü olmuştu. Bu yıl demek ki ilk ikiyi hedefliyor Damla. Son anda dâhil olduğu All Star takımında işlerin iki yıl önceki kadar kolay olmayacağını anlaması da fazla uzun sürmeyeceğe benziyor.

Adem Kılıççı

Yarıştığı yıl: 2017

En iyi derecesi: İkincilik

Adadaki düşmanları: Herkes

Adadaki dostları: Herkes

Ego yüzdesi: %60

Sloganı: Virgül bırakmıştım, nokta koymaya geliyorum.

Nokta koyması zor

O noktayı geçen yıl nasıl koyamadığına bakmak lazım. Yarışmanın son dakikalarına kadar herkesin favorisi o görünüyordu. Ne olduysa oldu, noktayı koyan isim Ogeday oldu. Bu sürprizin ardında, Ogeday’la yakınlığı bilinen Şeyma Subası’nın olduğu bile ileri sürüldü. Sonuçta atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti, Adem’e de bu yıl tekrar Dominik yolları göründü. Bu yıl çatışacağı birileri karşısına çıkarsa ne âlâ! Sadece performansa kalırsa iş, Adem’in noktayı koyması bu yıl da zor görünüyor.

Hakan Hatipoğlu

Yarıştığı yıllar: 2010/ 2015

En iyi derecesi: Altıncılık

Adadaki düşmanları: Turabi, Merve, Sema

Adadaki dostları: Yok

Ego yüzdesi: %100

Sloganı: Birinin artık kral çıplak demesi lazım, geliyorum.

Kral çıplak diyecek

Anlaşılan o ki; Hakan kral olmaya değil ‘kral çıplak’ demeye gitmiş Survivor’a. Oysa sunduğu Survivor Panorama’da bunu zaten dilediğince dile getirebiliyordu. O programda yaptığı yorumlar yüzünden yarışmacıların hepsi kendisine diş biledi. Bunu hisseden Acun Ilıcalı, daha yarışmanın ilk dakikalarında Hakan’ı Gönüllüler’in arasına attı.