Gazete Vatan Logo

EGO Garajı’na dev karma proje geliyor

Ankara’nın en büyük arazilerinden EGO Garajı’nda inşa edilecek projenin çalışmaları başladı. 124 dönümlük arazide 6 fonksiyonlu proje yükselecek.

EGO Garajı’na dev karma proje geliyor

ANKARA şehir merkezindeki en büyük arazi olan ve geçen yıl Emlak Konut GYO tarafından satışa çıkarılan EGO Garajı’nın ihalesini kazanan Pasifik İnşaat, bölgede dev bir projenin hazırlığına başladı. Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, daha önce Next Level projesiyle şehir merkezini lüks konseptle tanıştırdıklarını belirterek, “Şimdi Türkiye’ye örnek olacak, şehir merkezinde büyük bir merkez oluşturuyoruz” dedi.

En büyük pay verilecek

124 dönümlük arazi için Mayıs ayında ihale yapılmış, Pasifik İnşaat-Çiftay İnşaat ortaklığı, 4 milyar 194 milyon 550 bin TL üzerinden Emlak Konut GYO’ya 1 milyar 258 milyon liralık teklifte bulunmuştu. Arazinin tek parselde en büyük çalışma olduğunu vurgulayan Fatih Erdoğan, toplam hasılat açısından da Emlak Konut GYO’ya en büyük payın verildiği proje olacağını belirtti. Projenin mimari yapısı ve master planı için özenle çalıştıklarını anlatan Erdoğan, dünyanın en büyük 10 mimarlık ofisiyle çalıştıklarını, projeyi New York merkezli KPF’nin yapacağını söyledi. Projeye 2016’ın ortalarında başlayıp, 3-4 yılda tamamlamayı hedeflediklerini anlatan Erdoğan, 6 fonksiyonlu karma bir proje olacağını belirtti.

Haberin Devamı

Yeni Next Level sırada

PASİFİK İnşaat’ın yeni bir Next Level projesinin çalışmasına başladığını ifade eden Fatih Erdoğan, şöyle konuştu: “Proje, Büyükşehir Belediyesi’nin Çayyolu Rekreasyon Vadisi olarak tanımladığı alanda yer alacak. Bunun karşılığında Mamak’ta 1.116 konutluk dönüşüm projesi yapacağız.”