Gazete Vatan Logo

EGM Trafik Cezası Sorgulama İle Plakanıza Kesilen Cezaları Öğrenebilirsiniz

Trafik cezası sorgulama yaparak ceza bilgilerine ulaşabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama için EGM tarafından açılan trafik cezası sorgulama sayfasından yaralanabilirsiniz. Detaylar için haberin devamını okuyabilirsiniz.

Araç sürücüleri, trafikte yaptıkları hatalı davranışlar nedeniyle ceza almaktadır. Alınan trafik cezaları için internet üzerinden sorgulama yapabilmeniz ve böylece bilgi alabilmeniz mümkündür. Trafik cezası sorgulama açısından Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden sorgulama sayfası açılmıştır. Sorgulama sayfası üzerinden kişisel bilgilerinizi girmeniz ile birlikte trafik cezası sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

TRAFİK CEZASI ÖDEME

ARAÇ SORGULAMA

Online olarak trafik cezası sorgulama işlemleri için T.C. kimlik numarası başta olmak üzere isim ve soy isim bilgileri de girmeniz gerekir. Gireceğiniz bilgiler ile birlikte, ceza durumunuz açılacak olan yeni sayfa üzerinde yayınlanacaktır. Böylece ceza alıp almadığınızı, ceza aldıysanız ne kadar cezanızın olduğunu öğrenebilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama işleminin yanında trafik cezanızı da ödeyebilirsiniz. Aldığınız ceza için vergi dairelerine gitmenize gerekkalmadanonline olarak ödeme kanallarını kullanabilirsiniz. Ceza ödeme konusunda vergi dairelerini yanı sıra banakların online bankacılık sistemlerini de kullanabilirsiniz. Böylece hesabınız üzerinden kolayca borcunuzu ödeyebilirsiniz. Devletin resmi kanalları üzerinden cezanızı ödemeniz için Gelir İdare Başkanlığı tarafından sağlanan online vergi ödeme sayfasına giriş yapmanız gerekir. Yapacağınız girişin ardından ceza sorgulamanızı GİB portalından da sorgulamanız gerekir. Sorgulama sonrasında adınıza çıkan tüm borçlar, aynı şekilde sayfada yayınlanacaktır. Yapacağınız işlemler ile hangi borçları ödemek istiyorsanız, hepsini seçmeniz ve ödeme adımlarını takip etmeniz gerekir.

Haberin Devamı

Borç ödeme konusunda, kredi kartı ile ödeme alınmaktadır. GİB üzerinden trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemlerini yapmak isteyenlerin, kredi kartı üzerinden ödeme işlemlerini yapması gerekir. Kredi kartı kullanmayan kişilerin ödeme konusunda diğer ceza ödeme kanallarını kullanması gerekir. Böylece sorunsuz bir şekilde cezanızı ödeyebilirsiniz.

Ceza konusunda, trafiğe çıkan ve araç kullanan tüm vatandaşlar yararlanabilir. İstediğiniz zaman onlineolaraksorgulama yaparak, ceza bilgilerinizi kontrol edebilir ve borcunuzu belirttiğiniz gibi ödeyebilirsiniz.

Haberin Devamı