Gazete Vatan Logo

EGM polis alımı başvurusu nasıl yapılır? Polis alımı lise mezunu şartları nelerdir? YKS (TYT) puanı kaç almalı? (PMYO başvuru yap)

PMYO 2020 polis alımı başvuruları başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından PMYO Polis alımı başvuru kılavuzu yayınlandı. Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) en az lise mezunu adaylar arasından polis alımı yapacak. 2020 PYMO polis alımları başvurusunda sadece lise mezunları değil, yaşları tutuyorsa ön lisans ve lisans mezunları YKS TYT sınavına girmek şartıyla e devlet üzerinden Polis Meslek Yüksekokullarına başvuruda bulunabilecek. Peki 2020 PMYO Polis alımı başvuru alımı başvuru şartları neler? 2020 PMYO yaş sınırı nedir?

EGM polis alımı başvurusu nasıl yapılır? Polis alımı lise mezunu şartları nelerdir? YKS (TYT) puanı kaç almalı? (PMYO başvuru yap)

2020 PMYO Polis alımı başvuruları kılavuzunu dün yayınlandı. Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) en az lise mezunu adaylar arasından 2500 polis alımı yapacak. Polis Akademisi Başkanlığı ve EGM tarafından 2020 yılında Polis Meslek Yüksekokullarına TYT puanına göre polis alımları gerçekleştirilecek. Polis olmak isteyen binlerce aday YKS başvuru kılavuzunun yayımlanmasının hemen ardından Polis Meslek Yüksekokulu polis alımı için ön başvuru kılavuzunu incelemeye aldı. 2020 PMYO Polis alımı başvuru alımı başvuru şartları neler? 2020 PMYO yaş sınırı nedir? YKS (TYT) puanı kaç almalı?

2500 POLİS ALIMI BAŞVURULARI BAŞLADI

2020 PMYO Polis Alımına başvurmak isteyen adaylar öncelikle 2020 YKS'ye başvurmaları gerekiyor. Çünkü PMYO polis alımları TYT puanı ile yapılmaktadır. TYT başvuruları da ÖSYM tarafından alınacak ve 6 Şubat 2020 tarihinde başlayıp 3 Mart 2020 tarihinde sona erecek.

Polis Meslek Yüksek Okulları (PMYO)'na alınacak 2500 polis adayının 250'si kadın, 2250'si erkek adaylar arasından yapılacak.

Haberin Devamı

LİSE MEZUNU POLİS BAŞVURU ŞARTLARI NELER? (PMYO BAŞVURU ŞARTLARI)

2020 yılında yapılacak Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) polis alımında başvuru şartları şöyle;

1-) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

2-) Lise ve dengi okul mezunu olmak

3-) Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır (Beden Kitle İndeksi 18.00-27.00 aralığında olması)

4-) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak

5-) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin; 1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak, 2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.

Haberin Devamı

6-) Eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi itibarıyla bir siyasî partiye veya siyasî parti kollarına üye bulunmamak.

Haberin Devamı

7-) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

8-) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak

9-) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak

10-) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

11-) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak

12-) ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan Üniversite Giriş Sınavında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak (Taban puan 2018 yılında 260, 2019 yılında ise 250’ydi.)

13-) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak.