Gazete Vatan Logo

Eğlence mekanı olacak

Sahili, boğazı ve martılarıyla ünlü Karaköy, son dönemde kültür sanat hayatına da katkıda bulunuyor

İşte gerek eski, gerekse yeni eklenen mekanlarıyla şehrin odak noktası haline gelen ünlü semtin öne çıkan noktaları...

ÖĞLE YEMEĞİNDE ÇITIR SİMİT KEYFİ

Nimet han'dan çıkınca hemen karşınıza gelen Galata Simitçisi, küçük ama temiz bir dükkan. Özellikle taptaze ve gevrek simitiyle ünlü mekanda; diğer pastanelere özgü yiyecekleri de bulmanız mümkün... Öğle yemeğini sahilde martılara simit atarak geçirmek size terapi gibi gelebilir.

SALT'IN YENİ BİNASI İLGİ GÖRÜYOR

Garanti Bankası'nın; güncel sanattan kent yaşamına kadar birçok alanda atölye çalışmaları gerçekleştiren kültür kurumu SALT, Beyoğlu'ndaki binasından sonra, Galata'dan Karaköy'e inen Bankalar Caddesi'nde ikinci binası SALT Galata'yı açtı. Fransız mimar Alexandre Vallaury'nin imzasını taşıyan SALT Galata'yı salıdan cumartesiye 12.00- 20.00, pazar günleri ise 10.30- 18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Mekana girişin ücretsiz olduğunu hatırlatalım.

SAHİLİYLE ÜNLÜ BİR SEMT

İstanbul'un en hareketli semtlerinden biri olan Karaköy'e özellikle hafta sonları sıcak havalarda sahil ve deniz tutkunları rağbet ediyor. Hafta içiyse semte; sanat galerilerini ve tasarım ofislerini keşfe çıkanlar uğruyor. Birbirinden farklı atmosferdeki kafeleriyle sanatçılar, entelektüeller, kitabını alıp keyfe gelen öğrenciler ve ağırlıklı olarak turistler ziyaret ediyor. İşte Karaköy'den gezi notları...

FRANSIZ GEÇİDİ

Tophane tarafına yakın olan ve içinde 118 dükkan bulunduran Fransız Geçidi, semti yeni keşfedenlerin uğrak yeri... 19'uncu yüzyılın son çeyreğinde yapılan geçit, geçtiğimiz yıllarda bir restorasyon projesiyle yenilendi. Projenin sahibi ise 'Ulusal Mimarlık Ödülü' sahibi Sinan Genim. Geçitteki, Bej Kahve oldukça popüler...

KARAKÖY VE TASARIM

Karaköy son dönemde tasarım ve mimarlık ofislerinin de çalışma ortamı olarak tercih ettiği bir semt haline geldi. Karaköy'deki tasarımcıların hepsi semtin kültürel dokusundan etkilendiklerini söylüyor.

333KM'NİN YERİ BİR BAŞKA

Fransız Geçidi'nin girişinde yer alan 333km dışarıdan bir mağaza gibi görünse de, aslında içeri girince mağazadan öte bir tasarım atölyesi... Koltuktan kitaplığa birçok farklı tasarımın olduğu 333km'deki tüm tasarımlar; aynı zamanda mekanın yöneticisi de olan Deniz Duru'ya ait. Yeni tasarımları keşfetmek isterseniz, bir göz atın.

İSTANBULLU TASARIMLARIN MEKANI: KAĞITHANE

Fransız Geçidi'ne girince hemen soldaki ikinci dükkan olan Kağıthane, rengarenk bir tasarım dükkanı. Yaklaşık bir yıldır müşterilerini ağırlayan Kağıthane'de; Emine B. Tasavul ve onun önderliğindeki tasarım ekibinin çalışmaları yer alıyor. İstanbul temalı şık fincan ve çantaları burada rahatlıkla bulabilirsiniz.

SEMTTEN İLHAM ALAN RESİMLER

Fransız Geçidi'nin diğer kapısından çıkıp karşınıza çıkan tarihi Nimet Han'a girdiğiniz anda sizi ressam Nuray Özler'in resim atölyesi karşılıyor. Özler, ilk atölyesini henüz okuldan mezun olmadan, 2004 yılında açmış ve okuldan sonra da çok sevdiği bu semtte çalışmış. İlhamını Karaköy'den aldığını söyleyen Özler; Karabatak Cafe ve Galata Simitçisi'ni çok seviyor.

Haberin Devamı