Gazete Vatan Logo

Eğitimde Sürdürülebilir Başarı Nasıl Sağlanır?

Sürekli gelişen ve değişen bir dünyada yaşıyoruz. Değişime açık, uyum sağlayabilen ve koşullarla birlikte kendisini geliştirebilen bireyler başarıyı yakalamaktadır. Ancak başarının anlık olarak yakalanmasından çok sürdürülebilir olması daha önemlidir. İyi bir eğitim de bu noktada büyük rol oynamaktadır.

Eğitime ve başarıya dair konuların işleneceği, alanında uzman konuşmacıların yer alacağı ve “Tercihiniz Geleceği Belirler!” sloganına vurgu yapan OTF Özel Okul Tercih Fuarı ve Veli Zirvesi 24-25 Şubat tarihlerinde Zorlu PSM’de katılımcılara ücretsiz olarak kapılarını açacaktır.

Sağlıklı ve Mutlu Çocuklar

OTF Özel Okul Tercih Fuarı ve Veli Zirvesi’nde Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir? Konu başlığı altında, eğitim bilimci, yazar Dr. Özgür Bolat aileler ile bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. M-Gen Gelecek Planlama Merkezi'nin Kurucusu ve Kişisel Gelecek Planlama Danışmanı Fütürist Ufuk Tarhan, “Gelecek Tasarlanabilir!” başlıklı konuşmasıyla aileler ile bir araya gelecek. “Çocuk ve Beslenme” panelinde Dr. Elif Çakır konuşmacı, Hassasanne bloğunun sahibi ve Yazar Ece Kumkale panelist ve Nora Romi moderatör olarak yer alacak. Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite konusunda ise, İz Koçluk Merkezi Kurucusu Elgiz Henden ailelere bilgilerini ve çözüm önerilerini aktaracak.

Eğitimde Zorlu Maraton

Haberin Devamı

İki Çocuklu Hayat bloğunun sahibi ve Yazar Saadet Algan ve Dinamik Anne bloğunun yazarı Tuğba Başyiğit’in “Annelerin Seçimi” başlıklı oturumları, Idecon Idea & Congress Kurucusu ve Direktörü Yaprak Yapsan’ın moderatörlüğünde eğitim ile ilgili konularda deneyimlerini ve seçimlerini etkileyen önemli konuları paylaşacaklar. Veliler, öğrenciler ve eğitimciler için zorlu bir maraton olan okul süreçleri 2 gün boyunca birbirinden değerli konuşmacıların deneyim ve bilgilerini paylaşacağı panellerde değerlendirilecek. Gelecekte Eğitim 4.00 Modeli, Finlandiya Eğitim Sistemi İlhamlı “Oyun temelli Öğrenme”, Eğitimde Teknolojinin Kullanımı, Üstün Zekalı Çocuk Eğitimi, Çokuluslu Eğitim Sistemi gibi konular üzerine paylaşımlar gerçekleşecek.

Fark Yaratan Eğitim

24-25 Şubat 2018 tarihlerinde, Zorlu PSM İstanbul’da gerçekleşecek olan “OTF Özel Okul Tercih Fuarı” ve “Veli Zirvesi” özel okulları, spor okullarını, sanat ve etkinlik merkezlerini, eğitim sektörü paydaşlarını; veliler, eğitimciler ve uzmanlar ile bir araya getirmeye hazırlanıyor. Öğrenci Koçu, Eğitim Danışmanı ve Yazar Bahar Anahmias ve Eğitimci Neslihan Erdoğdu’nun “Fark Yaratan Eğitim” konulu sohbetleri ile ilham verici konuşmalar yapacakları Veli Zirvesi’nde Blogger ve Yazar Şebnem Seçkiner “Bir Velinin Huzur Listesi” başlıklı oturumlarında aileler ile bilgi ve deneyimlerini paylaşacaklar.

Haberin Devamı

Ülkemizin En İyi Öğretmenleri Başarılarının Sırlarını Anlatıyor

Başarıları ile ülkemiz eğitim sistemine katkıda bulunan öğretmenlerimizin değerli görüşlerine yer verileceği bir panelin de yer alacağı zirvede; dünyanın en iyi 10 öğretmeni arasına giren Öğretmen Nurten Akkuş, yılın öğretmeni unvanına sahip Öğretmen Aysel Ösüz ve “Sınav Kaygısı” kitabının yazarı, eğitimci Şahin Civil, gerçekleştirdikleri projeleri ve elde ettikleri başarılarının sırlarını konuklarla paylaşacaklar.

Çocuğunuz Okurken Sizi Neler Bekler?

“Çocukları Anlama Sanatı” kitabı ile çocukların gözünden dünyaya bakabilmenin aslında çok da zor olmadığını dile getiren Sibel Özkızıklı ve “Çocuğunuz Okurken Sizi Neler Bekler” kitabı ile eğitime yönelik önemli aktarımlarda bulunan Ahmet Erol,T İnsan” kitabı ile gelecek kaygısına takılıp kalmayın diyen Ufuk Tarhan ve “Fark Yaratan Anne Baba” kitabı ile idealinizdeki çocuğu keşfetmek ve yetiştirmek elinizde diyerek yola çıkan Neslihan Erdoğdu imza buluşmalarında okurları ile buluşacaklar.

Haberin Devamı

Katılımın ücretsiz olduğu OTF Özel Okul Tercih Fuarı ve Veli Zirvesi, konuklarını ağırlamak için gün sayıyor.