Gazete Vatan Logo

Eğitimde kalite ön planda

Haliç Üniversitesi, çeyrek asırdır uluslararası bir başarının sahibi olarak Türkiye ve dünyanın haklı beğeni, sevgi ve saygısını kazandı

Haliç Üniversitesi, çeyrek asırdır uluslararası bir başarının sahibi olarak Türkiye ve dünyanın haklı beğeni, sevgi ve saygısını kazandı, Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından 14 Ocak 1998 tarih ve 4324 sayılı kanunla vakıf senedinde yer alan amaç ve esaslar doğrultusunda, Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu önderliğinde kuruldu. Haliç Üniversitesi’nin kuruluş kanununda, şu anda eğitim-öğretim hizmeti vermekte olan Fen-Edebiyat Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Konservatuvar, Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü dışında Tıp Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu da bulunmaktadır.

İstanbul’un en merkezi yerinde

Haliç Üniversitesi 2006-2007 eğitim-öğretim yılı itibariyle 2560 lisans, 357 yüksek lisans olmak üzere toplam 2917 öğrencisiyle akademik faaliyetine devam etmektedir. 305 seçkin akademisyenin görev yaptığı Haliç Üniversitesi’nin kısa zamanda ulaştığı sonuç, örnek oluşturabilecek bir başarı öyküsüdür.

İstanbul’un en merkezi semtlerinden Mecidiyeköy, Okmeydanı (Şişli), Fındıkzade ve Şişhane’de bulunan 4 kampusta hizmet veren Haliç Üniversitesi, şehrin en önemli ulaşım ve taşımacılık arterlerinin kesişme noktasına yürüme mesafesindeki ideal konumuyla öğrenciler için büyük avantaj teşkil etmektedir. Haliç Üniversitesi öğretim üyeleri öğrencilerle, “Öğrenci odaklı üniversite” üzerine kurulu ve üniversitemizin kurumsal kültürüyle özdeşleşen bir diyalog sistemi çerçevesinde iletişim kurmaktadır. Öğrencileri, eğitim-öğretim sistemi içine büyük başarıyla çeken ve öğrenci başarısını fevkalade olumlu etkileyen, sevgi, saygı ve üretime endeksli bu sıcak aile atmosferi Haliç Üniversitesi’nin temel özeliklerinden biridir.

Akademisyenlerimiz eğitimde fark yaratıyor

DÜNYANIN en saygın üniversitelerinde olduğu gibi Haliç Üniversitesi’nin temel hedefleri, ileri düzeyde bilimsel araştırma yapmak, üst düzeyde eğitim-öğretim hizmeti vermek, öğretim elemanı yetiştirmek ve bilimsel kazanımları toplumun yararına sunmaktır. Haliç Üniversitesi globalleşen dünya ve çağdaş “Cumhuriyet Üniversitesi” vizyonuyla yola çıkarak öğrencilerin bilimi ve teknolojiyi bilen ve kullanan, üreten uzmanlar olarak yetişmesi için “eğitimde çağdaş kalite” prensibini hedefleyen bir üniversitedir.

İş hayatı ilişkileri

Haliç Üniversitesi, Atatürk ilke ve inkılaplarına, Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasa ve yasalarına, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışına bağlı, çağdaş, demokratik, şeffaf, dünyayla bütünleşebilen, sağduyulu gençler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Üniversite, kurulduğu günden bu yana örgün öğretimin yanısıra, öğrencilerin 21. yüzyılın ve hızla globalleşen dünyanın dinamiklerine uygun pratik ve güncel bilgilerle donatılması, entelektüel ve profesyonel yeteneklere sahip uzmanlar olarak yetişmesi amacıyla üniversiteyle iş hayatı ilişkilerinin ön plana alınmasını hedeflemektedir.

En öncelikli avantaj

Haliç Üniversitesi’nin öğrencilerine sunduğu en öncelikli avantaj, Türkiye ve dünyanın en prestijli üniversitelerinden öğretim kadrosuna katılan seçkin, kaliteli ve fark yaratan akademisyenlerdir. Gerçekten öğretim kadrosunu, öğrencilerine “araştırmayı, düşünmeyi, yaratmayı ve öğrenmeyi öğreten” akademisyenlerden oluşturmaya özen göstermektedir.

Burs olanakları

HALİÇ Üniversitesi burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs, sadece eğitim-öğretim ücretinin alınmaması şeklindedir. Burslar karşılıksızdır. Özellikle her bölümün her sınıfın 1’inci, 2’nci, ve 3’üncülerine verilen başarı bursu, bölüm sayısı x 3 x 3 kadar burs sağlamakta olup Haliç Üniversitesi’ne has bir uygulamadır. Burslar Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı programında geçirilecek azami bir yıllık süreyi de kapsamakta olup ÖSS bursları 4 yıl (8 yarıyıl) kesintisiz devam eder. Diğer burslar öğrenci öğrenimini başarıyla sürdürdüğü sürece verilir. ÖSS’de ilk 1000 arasında yer alan ve kayıt yaptıranlara % 100, 1000-5000 arasında yer alanlara % 50 oranında eğitim-öğretim katkı payı verilecektir.

Bölüm tercihi daha önemli

Sevgili üniversite adayları,

17 Haziran 2007 saat 13.00’ten beri, ÖSS’den aldığınız puanların hesaplanması ve tercih planları ve projeleriyle meşgulsünüz. Puanlarınız elinize geçtikten sonra gerçek tercih kalıcı tercih, zorunlu tercih gibi tercih çeşitleriyle uğraşacaksınız. Klasik olmakla birlikte “üniversite değil, bölüm tercihi daha önemlidir” önermesi oldukça doğrudur. Doğal olarak birçok arkadaşım üniversitenin adını, ününü ve birçokları da okuyacağı şehri ön planda tutacak ama büyük çoğunluğunuz önce bölüm ve sonra o bölümün en iyi olduğu üniversiteleri tercih edeceklerdir, tercih etmelidir. Kesin doğru bu değildir ama daha doğru olanı budur. Bu arada vakıf üniversitelerinin çok önemli birer seçenek olabileceği hep akılda tutulmalıdır. Biz Haliç Üniversitesi olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve yaşlı dünyamızın sizlere çok ama çok ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Varlığınız, ülkemizin ve dünyamızın garantisidir.

Prof. Dr. Gündüz GedikoğluMütevelli Heyeti Başkanı

En üst düzeyde eğitim veriyoruz

ULUSUMUZUN geleceğine yön verecek gençlerimize, modern ve çağdaş eğitim ve öğretim hizmetlerinin sunulması onların en doğal hakkıdır. 21’inci yüzyılda dünyaya bakıldığında özellikle eğitimde başarı sağlamış ülkelerin çağdaş uygarlığın ve teknolojinin sahibi oldukları ve dünya ekonomisini kontrol ettikleri görülmektedir. Toplumumuzun ileri düzeyde eğitim ve bilimsel araştırma ihtiyacına önemli bir katkı amacıyla Haliç Üniversitesi’nin misyonu, Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş, demokratik, dünyanın en ileri standartlarında bilimsel araştırma yapan ve en üst seviyede yüksek eğitim hizmeti veren bir Türkiye idealini yaşama geçirme misyonudur. Bu nedenle çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve geleceğinin en büyük güvencesi olan gençlerimize büyük önem veriyoruz.

Çağdaş eğitim-öğretim ilkesi

Haliç Üniversitesi’nin temel hedefleri, ileri düzeyde bilimsel araştırma yapmak, eğitim-öğretim hizmeti vermek, öğretim elemanı yetiştirmek ve bilimsel kazanımları toplumun yararına sunmaktır. Gençlerimiz, eğitim ve öğretim süreçleri içinde kendilerini yetiştirirken özgürlüklerini ve toplum içinde bireyselliklerini kazanmalı, olgun davranış biçimini ve başkalarının haklarına saygılı olmayı eğitim gördükleri kuruluşun mesuliyetli ve de ciddi davranışlarında öğrenmelidir. Haliç Üniversitesi’nin eğitim ve topluma hizmette önemli başarılara imza atmış, yüksek kalite standardını ve çağdaş eğitim-öğretim ilkesini benimsemiş deneyimli akademik kadrosu, bilim yuvamızın tüm sıcaklığı ve içtenliği içinde siz gençlerimize her açıdan örnek ve destek olacaktır.

FAKÜLTELER VE BÖLÜMLER

Akademik birimler Kontenjanlar

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı 50

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı (% 100 Burslu) 5

Moleküler Biyoloji ve Genetik 35

Moleküler Biyoloji ve Genetik (% 100 Burslu) 5

Psikoloji 40

Psikoloji (% 100 Burslu) 5

İngilizce Mütercim Tercümanlık 30

İngilizce Mütercim Tercümanlık (% 100 Burslu) 5

Uygulamalı Matematik 40

Uygulamalı Matematik (% 50 Burslu) 5

Uygulamalı Matematik (% 100 Burslu) 5

İŞLETME FAKÜLTESİ

Türkçe İşletme 80

Türkçe İşletme (% 100 Burslu) 2

İngilizce İşletme 50

İngilizce İşletme (% 100 Burslu) 3

Turizm İşletmeciliği 60

Turizm İşletmeciliği (% 100 Burslu) 2

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik 50

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (% 100 Burslu) 5

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Bilgisayar Mühendisliği 50

Bilgisayar Mühendisliği (% 100) 4

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 50

Elektronik ve Haberleşme Müh. (% 100 Burslu) 4

Endüstri Mühendisliği 36

Endüstri Mühendisliği (% 50 Burslu) 2

Endüstri Mühendisliği (% 100 Burslu) 2

MİMARLIK FAKÜLTESİ

Mimarlık 60

Mimarlık (% 100 Burslu) 5

İç Mimarlık* 60

Endüstri Ürünleri Tasarımı* 50

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Grafik Tasarım* 40

Tekstil ve Moda Tasarımı* 60

Fotoğraf ve Video* 30

Plastik Sanatlar* 30

HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU

Hemşirelik 60

Hemşirelik (% 100 Burslu) 6

KONSERVATUVAR
Tiyatro* 30

Türk Musikisi* 40

Opera ve Konser Şarkıcılığı* 30

n Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’na öğrenci alımı ek kontenjan döneminde yapılacaktır. Açılacak bölümler ve ücretleri daha sonra açıklanacaktır.

(*) 2007 ÖSS sonucuna göre herhangi bir puan türünden 160 ve üzeri puan alan adaylar arasından Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacaktır.

Önkayıtlar, 31 Temmuz 2007 - 18 Ağustos 2007 tarihleri arasında Büyükdere Caddesi No: 101 Mecidiyeköy 34394 İstanbul adresinde yapılacaktır.

Sınavlar, 20-21-22-23-24 Ağustos tarihlerinde yapılacaktır.

ÜCRETLER

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı: 10.500 YTL

Moleküler Biyoloji ve Genetik: 12.500 YTL

Psikoloji: 12.500 YTL

İngilizce Mütercim Tercümanlık: 11.500 YTL

Uygulamalı Matematik: 10.500 YTL

İŞLETME FAKÜLTESİ

Türkçe İşletme: 12.500 YTL

İngilizce İşletme: 13.500 YTL

Turizm İşletmeciliği: 12.500 YTL

Uluslararası Ticaret ve İşlet.: 13.500 YTL

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Bilgisayar Mühendisliği: 14.500 YTL

Elektronik ve Haberleşme Müh.: 14.500 YTL

Endüstri Mühendisliği: 13.500 YTL

MİMARLIK FAKÜLTESİ

Mimarlık: 13.500 YTL

İç Mimarlık: 13.500 YTL

Endüstri Ürünleri Tasarımı: 13.500 YTL

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Grafik Tasarımı: 12.500 YTL

Tekstil ve Moda Tasarımı: 12.500 YTL

Fotoğraf ve Video: 12.500 YTL

Plastik Sanatlar: 12.500 YTL

HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU

Hemşirelik: 6.500 YTL

KONSERVATUVAR

Tiyatro: 9.500 YTL

Türk Musikisi: 9.500 YTL

Opera ve Konser Şarkıcılığı: 9.500 YTL

NOT: Ücretlere KDV dahildir ve 6 taksit imkanı mevcuttur.

Adaylara tercih danışmanlığı hizmeti

Üniversite adaylarına ÖSS tercihleri için 2 Temmuz - 10 Ağustos 2007 tarihleri arasında “Üniversite Tercih Danışmanı” Sadık Gültekin yönetiminde danışmanlık hizmeti verilecektir.

Adaylar,

(0212) 275 20 20 no’lu telefondan bilgi edinebilir veya randevu alarak şahsen Haliç Üniversitesi’ne gelebilir,

ossdanisma@halic.edu.tr adresine e-posta atabilir veya www.halic.edu.tr web sitesindeki “ÖSS Online Tercih Danışmanlığı”na bağlanabilirler.

İLETİŞİM

Haliç Üniversitesi Mecidiyeköy Kampüsü
Rehberlik-Danışmanlık Birimi Büyükdere Cad. No:101
Mecidiyeköy-İstanbul
www.halic.edu.tr

Haberin Devamı