Gazete Vatan Logo

EgeYapı 2 yeni proje ile ciroyu ikiye katlayacak

Yüksek gerilim hattını 24 milyon TL’ye yer altına taşıyor

EgeYapı 2 yeni proje ile ciroyu ikiye katlayacak

Ana arterden projeye gidiş sağlanmasıyla ulaşımın kolaylaştığı Batışehir’de Bağcılar’da 350 bin kişiyi olumsuz etkileyen 4.5 km’lik yüksek gerilime sahip kablo hattının tamamını yer altına aldıklarını söyleyen İnanç Kabadayı, “Şubat sonunda hattı, 24 milyon liralık bir yatırım yaparak yeraltına almış olacağız. Projede anlaştığımız Doğa Koleji de 2013-2014 öğretim yılında açılmış olacak. Projenin ilk etabındaki 1.000 konutluk bölümün kaba inşaatı tamamlandı, projenin görünen bu bölümünde yaşam bu yılın sonbaharında başlıyor. Projenin tamamı ise 2015 yılının ilk çeyreğinde tamamlanıyor.

Batışehir projesinde 500 adet konut satışı gerçekleştirerek 200 milyon TL ciro sağlayan EgeYapı, bu yıl 250 milyon liralık yatırımla 2 yeni projeye başlayıp ciroyu ikiye katlamayı hedefliyor. Suudi Arabistanlı Akzirve Grubu ile Kartal’da Perakartal adında karma bir proje başlatacak olan şirket, ikinci proje için de Basın Ekspres, Kağıthane ve Sarıyer’i araştırıyor.



Bağcılar’da TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama İnşaat işbirliğiyle 3 bin 123 adet konut ve rezidans, bir şehir oteli, ofis blokları, açık alışveriş caddeleri, özel eğitim kompleksi, sosyal kulüp binası ile 100 bin metrekare yeşil alanı barındıran ve 818 bin metrekare inşaat alanıyla Avrupa’nın en büyük konut projelerinden biri olan ‘Batışehir’ projesini başlatan EgeYapı, bu yıl yeni projelerle de adından söz ettirecek.

Hedef 800 konut satışı

Anadolu ve Avrupa yakasında iki yeni karma projeye 250 milyon lira yatırım yapacaklarını ve projeleri bu yıl tanıtacaklarını söyleyen EgeYapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Kartal’da arsa geliştiren Suudi Arabistanlı 4 yatırımcının kurduğu Akzirve Grubu ile hasılat paylaşımlı olarak anlaştıklarını, burada 40 bin metrekarelik bir alanda Perakartal adında karma bir proje hazırladıklarını kaydetti. Projenin ruhsatını yılbaşından önce aldıkları için yüzde 1 KDV uygulanacağını belirten Kabadayı, “Anadolu yakasında ailelere yönelik geniş rezidanslar olacak. Ön talep topladığımız projenin lansmanına ilkbaharda başlayacağız. Metrekaresi 3 bin 250 ile 3 bin 600 lira arasında olacak” diye konuştu. Bu yıl lanse edecekleri içinci proje için Avrupa yakasında Basın Ekspres, Kağıthane ve Sarıyer’den birini seçeceklerini ifade eden Kabadayı, “Bu projenin de 100 bin metrekare inşaat alanı olacak. Diğerleri daha sonra devreye girecek” dedi.

İlk etabın tamamı, ikinci etabın yüzde 50’si satılan Batışehir’in yaklaşık 4 ay önce tanıtılan ve 407 lüks rezidans, ofis ve otel bölümünden oluşan ‘Premium’ etabında yüzde 40’lık satış oranına ulaşıldığını ifade eden Kabadayı, “Geçen yıl yalnızca Batışehir projesinde 500 adet konut satışı gerçekleştirerek 200 milyon TL ve diğer projelerimiz ile beraber toplamda 315 milyon TL gibi bir ciroya ulaşarak hedeflerimizi yakaladık. Bu yıl ise toplam ciroyu yüzde 30 artırarak 400 milyon liraya taşımak ve 800 adet konut satmayı hedefliyoruz” dedi.

Şubat sonunda Premium etabında yer alacak 144 odalı oteli işleticek grup ile anlaşmış olacağız. Projede 34-220 metrekarelik normal konutların metrekare fiyatı ortalama 3 bin 500 ile 3 bin 600 lira. Premium etabındaki 34-96 metrekarelik rezidanslarda ise 4 bin lira seviyesinde. Evler beyaz eşyalı ve residans-concierge hizmeti ile sunuluyor.

‘Taahhütlük alanında Körfez’i araştırıyoruz’

2012 yılını ‘yumuşak iniş yılı’ olarak tanımlayan EgeYapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Sektör 2013’te daha çok büyüyecek, dünyadaki sisli bulutlar dağılacak, yüzde 1 KDV stoktaki projeleri olumlu etkileyecek” değerlendirmesini yaptı. Kartal’daki İz Tower projesinde Aralık’ta teslimatın başladığını, kaba inşaatı yüzde 65 seviyesine gelen İzpark projesinin de 2 yılda bitirileceğini hatırlatan Kabadayı, taahhütlük alanında büyüdüklerini de aktardı. Beşiktaş’ta yatırımı Tanrıverdi Holding’e ait olan 7 yıldızlı Shangri-La Oteli’ni inşa ettiklerini, otelin Mayıs ayında açılacağını belirten Kabadayı, şöyle devam etti: “Irak’ta taahhütlük işleri yürütüyoruz. Katar ve Suudi Arabistan’da taahhütlük alanında fırsatları kolluyoruz.”

Haberin Devamı