Gazete Vatan Logo

Eğer yapılacak bir şey varsa buyur Ada'da yap

Başbakan Erdoğan, Denktaş'a çok sert konuştu: Türkiye'ye gelip bazı marjinal gruplarla birlikte toplantı yapmasını üzüntüyle izliyorum...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Japonya'ya giderken gazetecilerin sorularını yanıtladı. KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da fena yüklendi: "Türkiye'ye gelip de bazı marjinal gruplarla birlikte, ben KKTC'nin Cumhurbaşkanı'nın bu tür toplantıları yapmasını maalesef üzüntüyle izliyorum. Ne anlatacaksan Kıbrıs'ta anlat." Erdoğan özetle şöyle konuştu:

"Enteresan olan bir şey şu: Maalesef şu anda ağırlıklı olarak niçin bu iş (miting ve toplantılar) Türkiye'de yapılıyor? Onu da merak ediyorum. Böyle bir şey varsa, bu Kıbrıs'ta yapılsın. Yani mitingler yapılacaksa orada yapılsın. Konuşulacak şeyler orada konuşulsun. Yani yapılacak bir şey varsa, buyur Kıbrıs'ta onu yap. Ama Türkiye'ye gelip de bazı marjinal gruplarla birlikte ben KKTC'nin Cumhurbaşkam'nın bu tür toplantıları yapmasını maalesef üzüntüyle izliyorum ve bunu kendisine de söyledim. Daha önce biliyorsunuz ATO'ya geldiler. Malum gruplarla bir toplantı yaptılar. O toplantıya katılanların çoğu TSK'ya 'işgalci kuvvetler' diyenlerdi. Onlarla beraber ben aynı fotoğraf karesi içinde kendilerini görmenin bahtsızlığını yaşadığımı kendisine söyledim ve 'sizleri o karelerde görmek istemezdim' dedim. Bunu da kendisine söyledim."

Çiçek de uyardı
Adalet Bakanı Cemil Çiçek: "İstanbul'da, Ankara'da yapılan toplantı yanlış yerde yapılıyor. Denktaş, hepimizin sevdiği, saydığı, önemli bir devlet adamı. Şimdi bu neviden toplantılar daha fazla yapılmaya başlandığında herkesin sevip saydığı değil, ancak bir kışımın, bir kesimin saygı duyduğu insan durumuna gelir. Kendisini Türkiye'de marjinal gruplara istismar ettirmemesi lazım."

Haberin Devamı