Gazete Vatan Logo

Eğer paranız varsa rehinenizi kurtarın!

Eğer paranız varsa  rehinenizi kurtarın!

Beyaz Saray, ülke dışında rehin alınan ABD vatandaşlarına yönelik politikasını değiştirdiğini açıkladı. Başkan Barack Obama, rehin alınanların yakınları talep edilen fidyeyi ödemek istediğinde yargılanma tehdidiyle karşılaşmayacaklarını söyledi.

Ancak Obama, devletin militan gruplarla iletişime geçip fidye ödemesinin söz konusu olmayacağının da altını çizdi. 2014 yılı içerisinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından rehin alınan ve öldürülen ABD vatandaşları James Foley, Steven Sotloff ve Abdurrahman Kassig için istenen fidyeler ödenmemişti. Ancak Beyaz Saray’ın politikasını değiştirmesini eleştirenler, ABD vatandaşlarının militan gruplar için daha cazip hedefler haline geldiğini savunuyor.

Çok sayıda Avrupa ülkesi rehin alınan vatandaşlarını kurtarmak için talep edilen fidyeleri ödüyor. “Rehinelerin aileleri bize ve bizzat bana devletin rehine politikasının kendilerini ne kadar kızdırdığını söylediler” diyen Obama, kamu kuruluşlarının bu sorun karşısında olması gerektiği kadar organize olmadığını kabul etti.

Haberin Devamı

Obama, rehin alınan yakınlarını kurtarmak için fidye ödemek isteyen ailelerin yargılanmakla tehdit edilmesini “Kesinlikle kabul edilemez” olarak niteledi.