Gazete Vatan Logo

Egemen Bağış ve Hanke, Financial Times üzerinden tartışmaya başladı

John Hopkins Üniversitesi Profesörü Steve Hanke, Türkiye ekonomisi ile ilgili kriz söylemini YASED toplantısında dile getirmiş, bu sözleri Türk basınında olduğu gibi Financial Times'a da haber olmuştu

Bu haberler Başbakan Erdoğan'ı kızdırınca FT'ye bir mektup gönderen İstanbul Milletvekili Egemen Bağış Hanke'yi eleştirerek "Kendisinin Türkiye'de bir mali kriz çıkacağı yolundaki kehanetlerini dinlerken saatime bakıp yılın 1997 olup olmadığını kontrol etme ihtiyacı hissettim. Açıkçası onu dinlerken çok eğlendim" dedi. Bu yanıta Hanke, karşı cevabını yine FT üzerinden dün verdi. Hanke, mektubunda şöyle dedi:

"Egemen Bağış'ın Türkiye'de YASED konferansında yaptığım konuşma ile ilgili 16 Kasım'da yayınlanan mektubunu fantastik buldum. Bir milletvekili olan Bağış'm konuşmamı dinleyip dinlemediğini merak ediyorum. Her şeyin ötesinde profesyonel bir çevirmen olan Bağış'm basit İngilizceyi anlayabilmesi gerekiyor. Her koşulda, yanlış bilgilendirilmiş, hatalı ve kaba olmanın utancım yaşamalı. FT'de yayımlanan raporda, benim 'Yeni bir ödemeler dengesi krizi beklemediğim' net biçimde ortaya konulmuştu."