Gazete Vatan Logo

Egea ‘Yılın Otomobili’

520 milyon dolar yatırımla Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilen Fiat Egea, Avrupa’nın en iyilerinin ödüllendirildiği AUTOBEST tarafından ‘Yılın En İyi Otomobili’ seçildi.

Egea ‘Yılın Otomobili’

Fiat Egea, ‘en iyi otomobilin en makul fiyatla pazarlanmasını destekleyen’ ödül olan AUTOBEST 2016’nın sahibi olurken, Koç Holding Otomotiv Grubu COMPANYBEST 2015 (En İyi Şirket) Ödülü’ne layık görüldü. Avrupa ülkeleri nüfusunun yüzde 91’ini temsil eden jüri üyelerinden 1.492 puan alan Fiat Egea, tasarım, sürüş konforu, teknoloji, geniş iç hacim, yakıt tüketimi, dağıtım, yedek parça ve fiyat gibi 13 ayrı parametrede değerlendirilerek AUTOBEST’teki rakiplerini geride bıraktı. En İyi Şirket Ödülü de bu yıl ilk kez bir otomotiv markasına yerine bir gruba verildi.

Üretimin % 45’i Koç’tan

Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, otomotiv sektörüne yaptıkları katkının AUTOBEST gibi saygın bir kurumdan çifte ödül ile ödüllendirilmesinden memnuniyet duyduklarını ifade ederken, “Hem ülkemizde hem de yurt dışında tarihimizin en büyük yatırımlarına imza attığımız önemli bir dönemde bu ödüllere layık görülmekten ötürü gururluyuz. 2015’in ilk 9 ayında topluluk şirketlerimiz otomotiv sektöründe toplam üretimin yüzde 45’ini, toplam ihracatın yüzde 43’ünü gerçekleştirdi. Bu tablo, otomotive duyduğumuz güvenin ve ülkemiz için değer yaratma çabamızın önemli bir göstergesi” dedi.

Haberin Devamı

AUTOBEST’te ‘Yılın En İyi Otomobili’ seçilen Fiat

Egea’nın pazara sunulduğu ülkelerde ilk günden itibaren büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Egea Projesi, Tofaş tarihi için yeni bir dönüm noktası oldu. 40’ı aşkın ülkede satılacak olan Egea Projesi’nin ilk modeli olan Fiat Egea Sedan pazara öncelikle sunulduğu Türkiye ve İtalya pazarlarında ilk günden itibaren büyük ilgi görüyor.”