Gazete Vatan Logo

Egea liderliği bırakmaz

Fiat İş Birimi Direktörü Aytaç, Egea’nın Türkiye’nin en çok satan otomobili olduğunu belirterek, “Hedefimiz yine liderlik” dedi

Egea liderliği bırakmaz

Otomotiv pazarında daralmanın rekor yıl 2016’ya oranla yüzde 3’e kadar gerilemesi, markaları umutlandırdı. Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, otomotiv satışlarının yılbaşındaki tahminlerinin üzerinde seyrettiğini belirterek, “Bu yıl da pazarın 900 bin-1 milyon bandına ulaşacağını öngörüyoruz. Yıl sonu oto+hafif ticari satış tahminimiz 925 bin adet” dedi.

Yenilenen Fiat 500L’nin tanıtımında konuşan Aytaç, Fiat markası olarak ilk 7 ayda toplam 60 bine yakın satış gerçekleştirdiklerini ve pazardan yüzde 12’lik pay aldıklarına dikkat çekti.

Lansmanından bu yana geçen

2 yıllık süreçte Egea Ailesi’nin satış adetlerinin 70 bine eriştiğinin altını çizen Altan Aytaç, hedeflerini şöyle aktardı:

“Sadece 2017’de 25 bin adet satış gerçekleştirdik. 2016’da olduğu gibi yılın ilk 7 ayında da Türkiye’de en çok satan model Fiat Egea oldu. Egea Sedan özelinde bakıldığında, bu yıl da Türkiye otomotiv pazarında en çok tercih edilen model olmaya devam ediyor. Egea Hatchback’in satış performansından da memnunuz. Kendi sınıfında en çok tercih edilen ilk 5 model arasında yer alıyor.”

Haberin Devamı

SUV’ları aratmayacak

GENİŞ iç hacmi ve kullanışlılığıyla ailelerin tercihi olan Fiat 500L, yenilenen tasarımı, güncellenen teknolojisi ve artan SUV özellikleriyle satışa sunuldu. Yeni 500L, 1.4 litre benzinli, 1.3 ve 1.6 litre Multijet II dizel motorlarla satılacak. Tüketiciler 1.3 Multijet’te otomatik şanzıman seçeneğini tercih edebilecek. Şehirli ruhunu yansıtan PopStar ve SUV karakterini taşıyan CrossPlus versiyonları ile dikkat çeken araç, ayrıca 7 koltuklu wagon versiyonu ile de geniş ailelere hitap edecek. Aracın fiyatı 79 bin 900 TL’den başlıyor.