Gazete Vatan Logo

Ege, yazlıkta sır oldu

Galatasaray Basketbol Takımı’nın eski oyuncularından Haşim Murat Yurdakul, kızı 17 yaşındaki Ege Yurdakul’un kaçırıldığını ileri sürdü.

Ege, yazlıkta sır oldu

Gamze ve Haşim Murat Yurdakul çiftinin iki kızından 17 yaşındaki Ege Yurdakul, iddiaya göre çarşamba akşamı saat 22.00 sıralarında Ezine ilçesi Geyikli Beldesi’ndeki yazlıklarında kaçırıldı. Haşim Murat Yurdakul, eşi Gamze ve kızı Ege Yurdakul’un bir aydır Odunluk İskelesi yakınındaki yazlıklarında kaldığını, kendisinin de 3 gün için yanlarına geldiğini belirterek şunları söyledi: “Çarşamba sabah işim nedeniyle İstanbul’a döndüm. Ege, annesi ile yazlıkta kalıyordu. Akşam annesi ile birlikte Odunluk İskelesi yakınında arkadaşlarıyla oturuyorlarmış. Yalnız başına eve dönmek üzere annesinin yanından ayrılmış. Eşim eve döndüğünde kızımın evde olmadığını görüp, telefon etmiş. Kendisine ulaşamayınca kaçırıldığını anladık.”

Sahte hesap açıldı

Yurdakul, kızı Ege kaçırıldığını Facebook’ta duyurdu ve yardım istedi. Bu mesaj kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Birçok kişi Ege Yurdakul’un fotoğrafını paylaştı. Kızını kaçıran kişinin önceki gece Facebook’ta kızı adına sahte bir hesap açtığını ve ’Beni rahat bırakın, ben böyle iyiyim’ gibi yazılar paylaştığını ileri süren Yurdakul, IP adresinden hesabı açan kişiye ulaşabileceklerini ancak bürokrasiye takıldıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Platonik aşk iddiası

Baba Haşim Murat Yurdakul, “Kızımı kaçıran kişi Bayramiç İlçesi Türkmenli köyünden C.T. isimli bir kişi. Kızımıza karşı platonik aşk yaşıyormuş. Bu nedenle de kızımı kaçırdı. Telefonu dahil tüm eşyası evde. Kendi rızasıyla kaçmış olamaz. Bir erkek arkadaşı var. Bu nedenle gönül ilişkisi de değil” dedi. Jandarma, bu yıl Sudi Özkan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni bitiren Ege Yurdakul’u bulunup, kurtarılması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

‘Kızım kolay kandırılabilir’

Baba Yurdakul, “Kızım çok saf ve kolay kandırılabiliyor. Kandırıldığına inanıyorum. Baba-kız gibi değil, iki arkadaş gibiyizdir. Benimle her şeyini konuşur. Zorlama mı, alıkoyma mı, gönül rızası mı, hepsi belli olacak ama önce kızımı bulmam lazım. Yeter ki kızımı getirsinler. Onlar kendi yoluna gitsin, biz kendi yolulmuza...” dedi.

Haberin Devamı