Gazete Vatan Logo

Ege imamı 5 yıldızlı otellerde masaj yaptırmış!

FETÖ'nün sözde Ege imamı Bekir Baz'ın lüks otellerde masaj ve saunaya gittiğini ve masraflarını muhasebecilerin karşıladığı ortaya çıktı

Ege imamı 5 yıldızlı otellerde masaj yaptırmış!

İzmir merkezli 28 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün eğitim yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada haklarında yakalama kararı verilerek gözaltına alınan 85 kişiden 22'si dün işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. FETÖ'nün okullarında muhasebeci olarak görev yapan bazı zanlıların, örgütün Ege İmamı Bekir Baz'ın 5 yıldızlı lüks otellerdeki sauna ve masaj paralarını ve sevgilisinin uçak paralarını ödediği iddia edildi.

22 KİŞİ ADLİYEDE

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, örgütün eğitim yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen 155 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Geçtiğimiz hafta perşembe günü İzmir başta olmak üzere 28 ilde eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, 85 zanlıyı gözaltına almıştı. Şüphelilerin, KHK ile kapatılan eğitim kurumlarında faaliyette bulundukları ve ByLock kullandıkları ortaya çıkmıştı.

Aralarında muhasebeciler ve okul yöneticilerinin de bulunduğu 22 kişi işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Zanlıların örgütün Ege Bölgesi sorumlusu Bekir Baz ile doğrudan bağlantılı oldukları, Baz ile yüzlerce kez telefon görüşmesi yaptıkları öğrenildi.

Muhafazakar görünen Ege imamı Bekir Baz'ın lüks otellerde yaptırdığı masaj ve sauna paralarını okullarda muhasebecilik yapan bazı zanlılarca ödendiği tespit edildi. Ayrıca, bu kişilerin yine Baz'ın sevgilisinin uçak paralarını da ödedikleri belirlendi.

Haberin Devamı

YENİ ASIR