Gazete Vatan Logo

Ege IKEA gibi olacak!

1.4 milyar dolarlık tarihi yatırım için düğmeye basan Tofaş’ta bu kez Aegea (Ege) projesinin heyecanı yaşanıyor. 360 milyon dolara Türkiye ve ABD pazarı için baştan aşağıya yenilenen Fiat Doblo’yu pazara sunan şirket şimdi Aegea ile yatıp kalkıyor.

Ege IKEA gibi olacak!

Fiat’ın yeni kompakt sedanı Aegea proje ismiyle, İstanbul Autoshow 2015’te ilk kez tüketicilerle buluştu. Bravo’nun yerine geçecek yeni hatchback ile station wagon için geri sayım devam ediyor. Aegea sedan Kasım’da Türkiye ve 40’tan fazla ülkede satışa sunulacak. Hatchback ve station wagon da 2016’da yollara çıkacak.

Önümüzdeki günlerde Fiat için büyük önem taşıyan 3 otomobilin seri üretim isimlerinin açıklanması beklenirken, Aegea’yla ilgili detaylar gelmeye başladı.

Fiat Marka Şefi Olivier François, Aegea’nın Fiat’ın Panda modeli gibi ulaşılabilir bir otomobil olacağını ve fonksiyonelliğin ön planda yer alacağını açıkladı. Aegea’nın tüketicilerin ekstra para ödemeyecekleri, abartılı donanımlara sahip bir araç olmayacağının altını çizen François, “Bravo örneğindeki gibi sedan, hatchback ve wagon kasa tipleriyle aynı misyonu taşıyacak. Tıpkı Ikea gibi; uygun fiyatlı ama akıllı” diye konuştu.

Dizel motor 4 lt yakacak

4.5 metre uzunluğa, 178 cm genişliğe ve 264 cm aks mesafesine sahip 5 kişilik Aegea sedanın 510 litreyi aşan bagaj hacmi var. Aracın kaputu altında 95 ile 120 beygir arasında değişen iki Multijet II turbo dizel ve iki benzinli motor görev yapacak. Otomobilde otomotik şanzıman seçeneği olacak. Dizel motor seçenekleri 100 km’de ortalama 4 litrenin altında yakıt tüketimiyle dikkati çekecek. Aegea, 5 inç renkli dokunmatik ekrana sahip Uconnect multimedia, Bluetooth bağlantısı, müzik çalar, metin okuma ve ses tanıma özelliklerini sunacak.

Haberin Devamı