Gazete Vatan Logo

Ege için geri dönün

TOFAŞ’IN 520 milyon dolar yatırımla Bursa fabrikasında üretmeye başladığı yeni sedan modelinin sır perdesi Autoshow’da kalktı. Yeni otomobilin ismi Türkiye’yi batıya bağlayan Ege Denizi’ne atıfta bulunan ‘Fiat Aegea’ (Ege) oldu. Aegea’nın lansmanında da eylemler gündemdeydi. Aegea’nın dünya prömiyerinde konuşan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, fabrika çalışanlarına seslenerek, “İşçilerimizin yeniden iş başına dönmesi için çağrı yapıyorum” dedi.

Güzel Ege’yi siz üretin

Fiat Chrysler Grubu’nda CEO Sergio Marchionne’den sonraki ikinci adam olan Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Operasyonlar Direktörü Alfredo Altavilla, Tofaş’ın Fiat dünyasının en kaliteli üretim yapan fabrikası olduğunu söyleyerek, “Bursa fabrikasını en iyi fabrika yapan ve bugün tanıttığımız bu güzel otomobili üreten işçilerimizin bir an önce bu hukuksuz duruma son verip, yeni güzel araçlar üretmek üzere işlerinin başına dönmelerini arzu ediyoruz. Biz bu otomobilleri ancak onlar sayesinde üretebiliriz” dedi.

Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen de yapılan eylemlerin bir an önce bitmesi çağrısında bulunarak, şunları kaydetti: “Tofaş’ın tarihteki en büyük yatırım hamlesini başlattığımız bu dönemde işçilerin bunun bilinciyle işe bir an önce dönmesini arzu ediyoruz. 1.5 milyar dolarlık yatırımla 3 yeni model üreteceğiz. Bu dev projelerin sekteye uğramaması için işlerin başlarına dönmeleri şart. Aksi takdirde ülke olarak çok zor durumda kalacağız.”

Haberin Devamı

Bursalı Ege Kasım’da satışta

FIAT Chrysler Stil Merkezi tarafından tasarlanan ve Tofaş Ar-Ge ile birlikte geliştirilen yeni kompakt sedan Aegea, Kasım’dan itibaren satışa sunulacak. Otomobil 40 ülkeye ihraç edilecek. Aegea, Tofaş’ın bugüne kadar ürettiği en lüks model olarak dikkati çekti.