Gazete Vatan Logo

Ege’de inisiyatif Egeliler’de

Yatırım ve kalkınma ajansları üzerinden yürütülen yatırım seferberliği çalışmalarından istedikleri verimi alamayan Ege’nin sivil toplum örgütleri, yeni yatırımlar çekmek için yeniden kolları sıvadı

Ege’de inisiyatif Egeliler’de

Gerek Gebze-İzmir otoyolu gerekse Çanakkale Köprüsü projelerinin katkısı ile daha çok yatırım çekmesi beklenen Ege’de yatırımcı iştahı belli bir seviyede kalınca sivil toplum kuruluşları devleti de yanına alacak şekilde yeni bir tanıtım atağına hazırlanıyor.

Bu tanıtım atağının ilk ayağını Ege Ekonomik Forumu oluşturacak. Ekonomi Bakanlığı’nın desteği, EGEV’in (Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı) bölge ortaklığı ve NTV & Özgencil iş birliğinde ilki 25-26 Ekim 2017 tarihlerinde yapılacak forum uzun soluklu bir konferans zincirine dönüştürülecek. Küresel, ulusal ve bölgesel boyutta ekonomi, sanayi, tarım, enerji, lojistik ve geleceğin kentleri konularının ele alınacağı ve İzmir Swissotel’de düzenlenecek organizasyonun açılış konuşmasını Başbakan Binali Yıldırım gerçekleştirecek. Toplantıya Yunanistan Başbakanı Çipras da davet edildi.

Ege Bölgesi’nin, Türkiye’nin ihracatıyla, sanayileşmesiyle, ilk iktisat kongresini yaparak cumhuriyetin gelişimine koymuş olduğu vizyonla çok önemli olduğunu vurgulayan EGEV Başkanı Mehmet Ali Susam, “Forumun başarılı olması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Haberin Devamı