Gazete Vatan Logo

Ege’de ilk 5 değişmedi

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), üretimden satış kriterlerine göre, Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren ilk 100 firmayı sıraladı.

Ege’de ilk 5 değişmedi

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), üretimden satış kriterlerine göre, Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren ilk 100 firmayı sıraladı. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın açıkladığı listede ilk 10 firma arasında Tüpraş 1’inci, Petkim 2’nci, Philsa Philip Morris 3’üncü, İzmir Demir Çelik 4’üncü, Abalıoğlu 5’inci, BMC 6’ncı, JTI Tütün 7’nci, Özkan Demir Çelik 9’uncu, İmbat Madencilik 10’uncu sırada yer aldı. 8’inci sıradaki firma isminin açıklanmasını istemedi. İlk 5 firmanın yeri değişmezken, geçen yıl ilk 10 içinde olan bazı firmaların daha alt sıralara indiği görüldü.

Yazılım listeye girecek

EBSO olarak 36 yıldır 100 büyük firmayı açıkladıklarını belirten Başkan Yorgancılar, bu firmaların petrokimya ve demir çelik sektörlerinde yoğunlaştığını dile getirdi. Yorgancılar, otomotivin de gelişme gösteren sektörlerden olduğunu belirtti. Yazılım sektörünün de özellikle teknoparklarda gelişmekte olan sektör olduğunu kaydeden Yorgancılar, ilerleyen yıllarda bu sektörün de sıralamanın içinde olacağını söyledi.

Haberin Devamı

EBSO’ya bağlı 83 firmanın geçen sene kar bildirdiğini kaydeden Yorgancılar, zarar eden firma sayısının azalmasıyla olumlu tablonun öne çıktığını söyledi.