Gazete Vatan Logo

Ege'de deprem

Deprem İzmir ve Çanakkale'de paniğe neden oldu

Ege Denizi açıklarında meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem paniğe yol açtı. Çanakkele ve İzmir´den de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre ölen yada yaralanan olmazken maddi hasarın da oluşmadığı bildirildi.5.2 büyüklüğündeki depremin ardından Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi'nde 3.5 ile 2.8 büyüklüğü arasında değişen 5, Denizli'nin ilçeleri Honaz'da 3, Akköy'de ise bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesine göre saat 00.58´de Ege Denizi açıklarında 5.2 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Deprem paniğe yol açtı. Çanakkale ve İzmir´den de hissedilen deprem vatandaşları uykularından uyandırdı. Çanakkale´de çok sayıda kişi apartmanlarının balkonuna fırlayıp depremi hissedenlerle yaşadıklarını birbirlerine anlattı.

Bir uğultunun ardından çok katlı binaları çatırdatarak sallantıya yol açan deprem sonrası Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, apartmanların bulunduğu Cevatpaşa Mahallesi´ndeki Zafer Evleri başta olmak üzere kentin Esenler ve Kordonboyu bölgesindeki yüksek katlı binaların bulunduğu bölgeye gece görevli ekipleri yönlendirerek depremin yol açacağı panikle binalarda atlayan vatandaş olup olmadığını araştırdı. Emniyet Müdürlüğü Telsiz Haber Merkezi depremle ilgili ilçelerden de bilgi istedi. Depremin her hangi bir hasara yol açmadığı bildirildi.

DEPREM İZMİR´DE VE TEKİRDAĞ´DA DA HİSSEDİLDİ

Ege Denizi açıklarında meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem paniğe yol açtı.Deprem İzmir ve Tekirdağ dada hissedildi

GÖKÇEADA'DA DA SALLANDI

Ege Denizi açıklarında meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi'nde 3.5 ile 2.8 büyüklüğü arasında değişen 5, Denizli'nin ilçeleri Honaz'da 3, Akköy'de ise bir deprem meydana geldi.

Ege Denizi'nde saat 00.58'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi de sallandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsi'nden alınan bilgiye göre, saat 01.06'da ilçede 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlçe, saat 01.15'te 3.5, saat 02.41'de 3.1, saat 03,06'da 2.9 ve saat 03.22'de de 2.8 büyüklüğündeki depremlerle yeniden sallandı.

Denizli'nin ilçeleri, Honaz'da da saat 02.08'de 3.1, saat 02.14'te 2.9, saat 02.18'de 2.7, Akköy'de ise saat 02.17'de 2.8 büyüklüğünde depremler oldu. Can ve mal kaybının olmadığı deprepler, yöre halkında kısa süreli endişeye neden oldu.

'DEPREM, BİR ÖNCÜ DEĞİL'

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Tutkun, gece Ege Denizi'nde meydana gelen depremin, bir “Öncü” ya da “Haberci” özelliğinin bulunmadığını belirterek, “Kendisi başlı başına bir deprem” dedi.

Tutkun, Ege Denizi'nde yaşanan ve Çanakkale'de de hissedilen 5.2 büyüklüğündeki depremin, bölgede çok sık görülen olağan depremlerden biri olduğunu bildirdi.

Söz konusu depremin her zaman beklenen ve bir sarsıntı olduğuna işaret eden Tutkun, “Bu deprem, bir öncü ya da haberci değil. Kendisi başlı başına bir deprem” dedi.

Tutkun, risk taşımayan depremin artık geçtiğini ifade ederek, “Bu depremin Marmara Denizi'nde beklenen olası depremle hiçbir ilgisi ve bağlantısı yok. Deprem, Marmara Denizi'nde biriken enerjiyi de boşaltmadı” diye konuştu.

Haberin Devamı