Gazete Vatan Logo

Edirne'yi başıboş atlar bastı!

Edirne'de ciddi bir at problemi yaşanıyor. Kentteki başıboş atların yarattığı sorunu kimin çözeceği ise tartışma konusu.

Edirne'yi başıboş atlar bastı!

Edirne'de, başıboş atların oluşturduğu sorunlar, yetki karmaşası nedeniyle çözülemiyor.

Edirne Belediyesi, sahipli atların toplanmasının sorumluluğunun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde, İl Müdürlüğü de bu konudaki yetkinin belediyede olduğunu ifade ediyor.

Kentte ciddi bir at problemi yaşandığını ve sahipli büyükbaş hayvanların toplanmasının sorumluluğunun yasa gereği Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde olduğunu söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, şöyle konuştu: "Başıboş atlar konusunda ne kadar etkin faaliyet içerisinde olsak da ne kadar sesimizi çıkarsak da başarılı olamıyoruz. Atlar, belediyemizin yeşil alanlarına ve ektiği çiçeklere zarar veriyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden bu anlamda bugüne kadar bir destek göremedik. Oysa yasa bu cinsteki hayvanların toplanmasını o kuruma veriyor. Sahipsiz olanların toplanması belediyenin sorumluluğunda. Belediye sokak hayvanları konusunda görevini çok güzel yerine getiriyor."

"HASTA HAYVANLARA MÜDAHALE EDERİZ"

Haberin Devamı

Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı da konunun kendi yetki ve sorumluluklarında olmadığını ifade etti.

"Kurumumuzun sorumluluğu, hasta hayvanlara müdahale konusunda" diyen Sarı, geçen yıl toplanan atların 170 kilometre uzaktaki Enez ilçesinde doğaya salındığını ancak yeniden Edirne'ye döndüğünü anımsattı.