Gazete Vatan Logo

Edirne'ye 'güreş lisesi' yapılacak

EDİRNE Valisi Dursun Ali Şahin, Kırkpınar güreşlerine ev sahipliği yapmasına rağmen başpehlivanı olmayan Edirne’ye sadece güreş eğitimi verecek bir spor lisesi açılacağını söyledi.

Edirne'ye 'güreş lisesi' yapılacak

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanlarından Ordulu Recep Kara, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’i makamında ziyaret etti. Kırkpınar’ın dünyaya tanıtılması gerektiğini ve bu konudaki fikirlerini Vali Şahin’e anlatan Kara, Sarayiçi’ne önümüzdeki yıl yapılacak yeni düzenlemenin detaylarını hakkında bilgi aldı. Kırkpınar’ın ata sporu olduğunu ve dünyaya yayılacak şekilde tanıtılması gerektiğini ifade eden Kara, "Önce yakın komşu ülkeleri davet ederek tam anlamıyla Kırkpınar’ı uluslararası düzeye taşımak gerekiyor. Ayrıca seyircilerin buraya gelmesi, konaklaması çok büyük masrafa neden oluyor. Güreşlerin rekabet içinde geçmesi için ücretsiz yapılacak çok sayıda seyirci alınması Kırkpınar’ı daha güçlü hale getirecektir. Ayrıca farklı ülkelerden gelecek işadamlarına ağalık verilebilir, bu da tanıtımı arttırabilir" dedi.

BAŞPEHLİVAN YETİŞTİRECEK

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de Recep Kara ile aynı düşünceleri taşıdığını ifade ederek önümüzdeki yıl Sarayiçi Er Meydanı tesislerinin yenileceğini anlattı. Yaklaşık 8 milyon liralık projesinin hazırlandığını ifade eden Vali Şahin, Kırkpınar’a ev sahipliği yapmasına rağmen kentten başpehlivan yetişmediğini ve bunun içinde güreş lisesi açılacağını kaydetti. Vali Şahin, "Altyapı çalışmalarına hız kazandırmak için Milli Eğitim Bakanlığı’yla görüştüm. Edirne’ye güreş eğitimi verecek bir spor lisesi yapacağız. Bunun yeri hazır. Sınıfların, salonların düzenlemesi için federasyonun görüşünü de alacağız. Türkiye’nin dört bir yanından güreşmeye buraya geliyorlar ama Edirne’de güreşen sayımız az, bu olmuyor. Neden Edirneli bir başpehlivan çıkmasın. Bunun için bu okul şart oldu. Lisenin yapımının bir bölümünü Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim’in üstlenecek. Diğer kısmını bakanlık karşılayacak" dedi.

Haberin Devamı