Gazete Vatan Logo

Edirne'nin iki lezzet ustası Four Seasons'a transfer oldu!

Four Seasons Otel, Edirne'nin meşhur köftecisi Osman Usta ile ciğerci Kazım'ı transfer etti. Edirne'nin meşhur köftelerini tatmak için 20 Mart'a kadar vaktiniz var

Bugüne kadar dünyanın pek çok değişik ülkesinden, en ünlü şefleri misafir eden Four Seasons Otel, bu defa Edirne'nin meşhur Park Köftecisini ağırlayarak, ilk kez bizlerden bir değere ev sahipliği yapıyor.

20 Mart'a kadar, Seasons Restaurant, Osman Usta'nın köftesini, tadına ve formülüne müdahale etmeden, ancak alıştığımız Four Seasons şıklığı ve yorumu ile müşterilerine sunuyor. Ayrıca, Meşhur Edirne Ciğercisi Kazım'ın leziz işkembe çorbası ve tatlı olarak da geleneksel Kosova kurabiyesi ve Edirne Badem Ezmesi mönüde olacak.

Osman Almadık, lezzeti değişmesin diye kendi lokantasından getirdiği özel ocağında pişireceği köfteleri, Kazım Gilan da yaprak ciğer ve işkembe çorbasını damak tadına düşkünlerin beğenisine sunacak. İki deneyimli usta köftelerinin meşhur Tekirdağ köftesinden farkını şöyle açıklıyor: "Tekirdağ köftesi daha serttir, bizimki pamuk gibi. Bazen çiğnemenize bile gerek kalmaz. Özel ocağımı getirdim, çünkü diğer ızgaralarda yağ kömürün üzerine damlıyor, is yapıyor, etin dışı kararıyor, içi çiğ kalıyor." 17 yıldır Edirne'de Park Köftecisi'nde hizmet veren Osman Usta'nın parmakları yedirten köftelerinden mahrum kalmak istemiyorsanız 20 Mart'a kadar yerinizi ayırtın.

Tel: (212) 638 82 00

Edirne köftesinin eti özel seçiliyor
Edirne köftesinin eti, pembe olsun diye erkek dananın kaburgasından seçiliyor. Sinirleri ayıklanıyor ve iyice temizleniyor. Köfteye soğan dışında tüm malzemesi konup çekiliyor. Soğan bir pirinç tanesinini üçte biri büyüklüğünde kıyılarak ekleniyor, ekmek içi, tuz, karabiber, kimyon konuyor, ölçüsü sır gibi saklanıyor. Köftelere şekil verirken çok bastırılmıyor, pişirme şekline gelince... Tam zamanında çevirmek gerekiyor ki, içi kesildiğinde sulu sulu görünsün.

Haberin Devamı