Gazete Vatan Logo

EDevlet Girişi Ve E-Devlet Mobil Uygulama İşlemleri

E Devlet kapısına girişiçin mobil cihazları da kullanabilirsiniz. Mobil cihazlardan E Devlet girişi yaparak E Devlet hizmetlerine ulaşmak isteyenler için detaylar haberimizde.

EDevlet Girişi Ve E-Devlet Mobil Uygulama İşlemleri

Devlet tarafından kurumlar aracılığı ile sunulan hizmetlerin online olarak tek bir site üzerinden sunulması amacıyla ortaya çıkan E Devlet, kısa süre içerisinde vatandaşlar tarafından benimsendiği için geliştirilmesi de hızlanmıştır. Pek çok bakanlığın sunduğu hizmetlerin aktarıldığı E Devlet portalında, belediye hizmetleri ve özel sektör ile ilgili sorgulama imkanı da bulunmaktadır. Son derece gelişmiş olan ve 174 kurum üzerinden 1.156 hizmetin sunulduğu devlet kapısına üstelik sürekli yeni hizmetler de eklenmiştir.

E DEVLET

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

21.450.227 milyon kişinin kullanmakta olduğu portala, bu açıdan ilgi oldukça fazladır. Vatandaşların daha rahat bir şekilde erişim sağlayabilmesi adına sistem bakımından da sürekli geliştirmeler yapılmaktadır.Yapılan geliştirmeler sonucunda E Devlet akıllı cep telefonları ile de uyumlu hale getirilmiştir. Resmi olarak hazırlanan uygulamalar sonucunda cep telefonları üzerinden de sorgulama yapılarak devlet hizmetlerine erişim sağlanması mümkün olmaktadır. Yapacağınız işlemler için ilk olarak E Devlet resmi uygulamasını telefonunuza yüklemeniz gerekmektedir. Apple iOS, Android ve Windows Phone için üç farklı şekilde hazırlanan uygulamayı, işletim sisteminizin uygulama marketine giriş yaparak indirebilirsiniz.

Haberin Devamı

İndirme işlemlerini yaptıktan sonra aynı bilgisayarda olduğu şekilde giriş işlemlerini gerçekleştirerek portal üzerindeki hizmetlerden yararlanmaya başlayabilirsiniz. Sizler için özel olarak hazırlanan ve aynı resmi portalda olduğu gibi yenilenen uygulamalar, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. 2014 yılından itibaren yürürlüğe giren E Devlet mobil uygulamaları sayesinde vatandaşlar için daha fazla bir kolaylık sunulmuştur. Öyle ki cep telefonları üzerinden yapacağınız sorgulamalar sayesinde her türlü ortamda resmi bilgilere erişim sağlama imkannınız bulunmaktadır. Üstelik sistemin ücretsiz olması da işi daha da kullanılabilir kılmaktadır.

E Devlet üzerinden mobil telefonlarınız ile belirtilen hizmetlere ulaşmak için haberdeki adımları takip etmeniz ve cep telefonunuzun işletim sistemi ile uyumlu olan uygulamayı indirmeniz yeterli olacaktır.

Haberin Devamı