Gazete Vatan Logo

EDevlet Giriş İle Fatura Borcunuzu Sorgulayarak Öğrenin

E Devlet kapısına eklenen yeni hizmet ile fatura borçlarınızı görüntüleyebilirsiniz. E Devlet kapısından sorgulama işlemlerinizi yaparak E Devlet üzerinden kolayca bilgi alabilirsiniz.

Devlet kapısından yapacağınız sorgulamalara sürekli yenileri eklenmektedir. Son olarak eklenen hizmetler sayesinde telefon fatura ve abonelik bilgilerinizi öğrenebilir ve borç sorgulaması yapabilirsiniz. Böylece adınıza herhangi bir hat açılıp açılmadığından hangi dönemlerde hizmetlerden yararlandığınızı görebilirsiniz. Belirtilen şekilde sorgulama yapabilmek için ilk olarak E Devlet girişi yapmanız gerekmektedir. Giriş ekranında T.C. kimlik numarası ve şifre girmeniz gerekmektedir.

E DEVLET

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

E Devlet girişinin ardından ilk olarak hizmetler bölümüne giriş yapmanız, ardından ise şirketler bağlantısına tıklamanız gerekir. Yapacağınız seçimlerin ardından sorgulama yapabileceğiniz tüm şirketler listelenecektir. Hangi şirket üzerinden hizmet alıyorsanız onu seçebilirsiniz. E Devlet üzerinde GSM operatörlerinin yanı sıra TTNET ve Superonline gibi internet sağlayıcıları da yer almaktadır.

Menü üzerinden yapacağınız seçimler sayesinde, ilgili abonelik bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Açılacak olan tablo üzerinden hangi yıllarda aboneliğinizin sürdüğünü, abonelik başlangıç ve bitiş tarihini, aldığınız hizmetler sonucunda ne kadar borcunuzun olduğunu görebilirsiniz. Sağlanan hizmet ile özellikle eski dönemlerdeki abonelikleriniz için borç sorgulamanızı yapabilirsiniz. Borç sorgulaması ile bilmediğiniz fakat sürekli faiz işlenen borçlarınızı öğrenerek borcun artması için ödeme yapabilir ve borcunuzu kapatabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yapacağınız sorgulamalar için üyelik girişinin yanında, ilgili şirket üzerinden aboneliğinizin bulunması gerekmektedir. Aboneliğinizin olmadığı şirketler üzerinden sorgulama yaptığınızda sistem tarafından hata mesajı yayınlanmaktadır. Alacağınız hata mesajı ile birlikte, borcunuzun olmadığını ve seçim yaptığınız şirket üzerinden herhangi bir hizmet almadığınızı görebilirsiniz.

E Devlet’in yeni eklenen hizmetleri sayesinde artık abonelik ve borç sorgulamalarınızı kolay bir şekilde sizler de öğrenebilirsiniz. Kolay bir şekilde erişim sağlayabileceğiniz bilgiler sayesinde, herhangi bir işlem ya da başvuru yapmadan, sadece E Devlet kapısı üzerinden yapacağınız seçimler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Yapacağınız sorgulamalar sonucunda herhangi bir sorun olduğunu gördüğünüzde, direk şirket üzerinden iletişime geçebilir ve durum hakkında gerekli başvuruları yapabilirsiniz.s

Haberin Devamı