Gazete Vatan Logo

EDevlet Giriş İçin PTT E Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

E Devlet kapısına giriş için üyelik işlemlerinin nasıl yapacağınızı öğrenmek, E Devlet şifresi alarak E Devlet hizmetlerine ulaşmak için haberdeki adımları takip edebilirsiniz.

Kamu kurumları ve bazı özel şirketler tarafından sunulan hizmetlerin online olarak vatandaşların erişimine sunulduğu E Devlet için tüm vatandaşların kullanım hakkı bulunmaktadır. Fakat devlet kapısını kullanmak isteyen vatandaşların sistem için üyelik işlemlerini yapması gerekmektedir. Böylece online olarak kişiler profil oluşturduğu gibi devlet kapısı üzerinden sunulanhizmetlere erişim sağlanabilmektedir.

E DEVLET

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

E Devlet giriş ekranında yer alan T.C. kimlik numarası ve şifre alanlarına gerekli bilgilerigirmesi gerekmektedir. Ekrandaki T.C. kimlik numarsaı yerine tüm vatnadaşların kendi T.C. kimlik numarası girmesi gerekirken, şifre işlemleri için PTT üzerindne şifre alımının gerçekleştirilmesi gerkemekteidr. PTT dışında herhangi bir kurum üzerinden şifre almanız mümkün değildir. Bu bakımdan en yakın PTT’ye giderek şifre almak için işlemlerinizi başlatmanız gerekmektdir.

E Devlet üyeliği için şifre almak isteyen vatandaşların bizzat gitmesi ve kimliği ile birlikte PTT’ye başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru sırasında kişinin olması yeterli olacaktır. Böylece görevli tarafından şifreniz teslim edilcektir. Verilecek olan şifre, özel ve kapalı bir zarf içerisinde size verilecektir. Zarfı açarak içerisindek geçici şifreyi kullanmanız gerekmektedir. Böylece T.C. kimlik numaranız ve aldığınız şifre ile devlet kapısına giriş yapabilir ve himzetlerden yararlanmaya başlayabilirsiniz.PTT üzerinden aldığınız ilk şifre için 2 TL ödemeniz gerekmektedir. İkinci ve diğer alımlarda ise şifre ücreti 4 TL olarak belirlenmiştir.

Haberin Devamı

E Devlet kapısına giriş yaptığınızda, tüm hizmetler başlıklar altında toplanmıştır. Kurum ya da bakanlık isimleri ile bir arada bulunan hizmetlerden ihtiyacınız olan hizmeti seçmek için ilk olarak kurum ya da bakanlık seçimi yapmanız daha kolay olacaktır. Yapacağınız seçimin ardından ise ilgili kurum tarafından sunulan hizmetler arasından ihtiyacınız olana tıklayarak sorgulamanızı kolayca yapabilirsiniz.

Haberdeki adımları takip ederek sizler de online olarak devlet hizmetlerine ulaşabilir ve pek çok işleminizi internet üzerinden çözümleyerek işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Haberin Devamı