İstanbul sahnesi alev alıyor

Yaklaşık iki yıldır İstanbul’da yaz ayları kültür sanat cephesinde çok sakin geçiyordu. Bu yıl ise organizatörler müzikseverleri sevindirecek konser haberlerini teker teker verdi. Şimdi sıra müzikseverlerde... Konser alanlarını doldurup sesimiz kısılana kadar şarkı söyleyip, ayaklarımız şişene kadar dans etme vakti. İşte, bu yaz İstanbul’da izleyeceğimiz uluslararası müzisyenler...

İstanbul sahnesi alev alıyor

Nick Cave and The Bad Seeds 10 Temmuz-Küçükçiftlik Park

14 yıl sonra bir efsaneyi yeniden Türkiye’de izleme şansını yakalayacağız. İstanbul Caz Festivali kapsamında Nick Cave, zamansız ve neredeyse hepimizin hayatına dokunmuş şarkılarını seslendirecek. Avustralyalı şarkıcı, söz yazarı, besteci, senaryo yazarı, şair, yazar ve oyuncu Nick Cave, geçtiğimiz yıllarda karanlık bir dönemin içindeydi. Yakın zamanda kaybettiği oğlunun yasını tutuyorken, gücü hayranlarından ve müzikten almaya karar verdi tekrardan yola çıktı. 2016 yılında çıkardığı ‘Skeleton Tree’ kapsamında konserler veren sanatçı, bu turnede özellikle bazı şarkıları hayranlarının yanında söylemeyi tercih ediyor. Post punk türünün bu en önemli ismi ve sesinin güzelliği ile fark yaratan Nick Cave’i yakından görmek için listenin en başına bu konseri yazın derim.

Haberin Devamı

Liam Gallagher, Starsailor 14 Ağustos-Küçükçiftlik Park
İstanbul Blue Night, BKM organizasyonuyla efsanevi Oasis grubunun kurucusu ve solisti Liam Gallagher’ı ilk defa Türkiye’de izleyeceğiz. Hiç şüphesiz Liam, tanıdığımız en sinirli ve en ağzı bozuk İngilizlerden. Her adımı hala daha olay niteliğinde. Özellikle kavgalı olduğu kardeşi Noel’e dair söylemleri… Oasis artık hepimiz için önemli bir anıyken, ondan geriye kalan kabını sığmayan bu aksi müzisyen Liam’ı izlemek için sabırsızlanıyoruz. Çünkü Oasis’te hit olan ne kadar şarkı varsa şarkı listesine ekliyor. Bir efsaneyi kim canlı izlemek istemez ki! Alternatif rock’a 2000’lerde ağıza dolanan şarkıları bağışlayan da Starsailor hemen önce sahnede.
Travis 8 Haziran-Zorlu PSM
Travis’i dünyaya duyuran albüm kesinlikle 99’da yayınladıkları ikinci uzun çalarları The Man Who’dur. Bu albümü dinlerken neredeyse şarkı atlamazsınız. Grup, bu kült albümün turnesi kapsamında ülkemize de ayak basacak. Son konserlerinde seyircinin şarkılarda mühteşem bir şekilde bütün oluşuna şahit olmuştuk. Britpop’un önemli temsilci vokal Fran Healy bu turne için “Şarkılarımız zamanda duygusal bir işaret gibi. Dinlerken çıkacağınız zaman yolculuğunda, o dönemde hissettiğimiz duyguları bir kez daha güçlü bir şekilde hissedeceksiniz” diyor. Fazla söze ne gerek var, o güzel eski zamanlar için, ‘Why Does It Always Rain On Me’ şarkısının naifliğini yeniden yaşamak için bu konsere gidilir.
Massive Attack 25 Haziran-Zorlu PSM
Ve sonunda ses kalitesi açısından çok iyi bir mekanda Massive Attack’ı canlı izleme şansına sahip olacağız. Bristol’da trip-hop türünün yaratıcılarından biri olan Massive Attack’ın ritimleri dinleyicisinde adeta hipnotik bir etki yaratıyor. Zamanın çok ötesinde işlere imza atan grup, “Teardrop” ve “Inertia Creeps” gibi hitleri ile müziğin adeta birer füzyon olduğunu da ortaya koydular. Hızlı vokalleri, sinematografik bir müzik ile birleştiren grubun, politik tarafı da oldukça keskin. Sahneye yine şaşırtıcı bir setlist ile çıkacakları kesin. Yılın önemli konserlerinden biri. Türkiye gündemine dair sahneden verecekleri mesaj ise merak konusu.
Milky Chance 27 Haziran-Zorlu PSM
Almanya’nın son dönemde bağımsız müzik sahnesine kattığı en keyifli gruplardan biri Milky Chance. Abartısız ama bir o kadar da eğlence seviyesi yüksek şarkıları dillere dolandı. Parçalarını, funky tınılar ve reggae ritimler ile donattılar. Kariyerlerinin en tanınan döneminde bir kez daha bizi ziyaret edecekler. “Stolen Dance” şarkısını çalacaklarına da emin olabilirsiniz.
Angus & Julia Stone 11 Temmuz-Zorlu PSM
Indie müziğinin yükselişe başladığı 2006’nın sonunda hayranlarını selamlayıp dünyaca ünlü indie/folk ikilisine dönüştüler. Angus ve Julia Stone kardeşlerin kadın ve erkek ses uyumlarının ahengi her bir şarkıda adeta içinize işliyor. Geçtiğimiz yıl sonunda yayınladıkları yeni albümleri “Snow”un turnesi kapsamında hayranlarını selamlayacaklar. Sakin bir yaz akşamında, kadife sesli bu duo’nun yer yer akustik konserini dinlemek adeta paha biçilemez olsa gerek. Benim favori şarkım ise ‘For You’.
ALT J 4 Temmuz-Volkswagen Arena
Alt J’nin bence tanınmasını sağlayan etken birçok dizi ve sinema filminde şarkılarının soundtrack olarak kullanması. Acılarımıza, eğlencelerimize fazlasıyla kemiksi bir ses tonuna sahip vokallere sahip şarkılarıyla eşlik ediyorlar.
Son albümleri “Relaxer” onları takip eden hayran kitlesi tarafından pek sevildi. Şimdi bu üçlünün şarkılarını hep beraber söyleme vakti. Elektronik soslu indie müzik konserleri hep çok güzel olur, haberiniz olsun.
Imagine Dragons 2 Eylül-KüçükÇiftlik Park
İstanbul Blue Night, BKM organizasyonuyla bu kez Amerikalı bağımsız rock grubu Imagine Dragons’u rockseverlerle buluşturuyor! Sahnede oldukça çılgınlar ve hit’lerini teker teker sıralıyorlar. Büyük bir sahne özlemi çekiyorsanız güzel kurgulanmış bir konser dizaynı, dumanlar, alevlerle birleşeceğine emin olun.
Wiz Khalifa 4 Temmuz-KüçükÇiftlik Park
Wiz Khalifa, kariyerinin en parlak dönemini yaşıyor. Wiz’i ilk kez İstanbul’da izleyeceğiz. Liste başı olmuş şarkılarından “See You Again” onun imzası haline geldi. Şarkılarında şaşılacak kadar iyi kafiyeler kullanıyor. Hit olmuş şarkıları, hayatın ve aşkın eğlenceli yönleri hakkında. Sahnedeki tavrı ise oldukça eğlenceli. Özgün hip hop şarkılarına hasret kaldıysanız doğru konserdesiniz.
The Chainsmokers 3 Ağustos-Küçükçiftlik Park
Yeni yüzyılın rock starları hiç şüphesiz DJ’ler. Geçtiğimiz yıl izlediğim kadarıyla, bu ikili sahnede ne yapacaklarını çok iyi biliyor. Sadece DJ kabinine sıkışıp kalmıyorlar. Kabinin tepesine çıkıyorlar, setlerindeki geçişleri ile ani heyecanlar yaratıyorlar. Amerikalı DJ’ler Alex Pall ve Andrew Taggart ilk olarak seslerini Coldplay ile çalışmalarıyla duyurdu. Böylece türler arası fark da
ortaya koydular. Zekice işledikleri beatler ve ritmek melodileri ile bol danslı akılda kalıcı bir gece yaşatacaklar size.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR