2018’in müziği

2018 yılında uzun zamandır heyecanla beklediğimiz albümleri dinleme şansına sahip olacağız. Kimi müzisyen kayıt aşamasında kimi de albüm için gün saymaya başladı bile... Bu geçen yıl müzik her ne kadar en rahat ulaşılabilir dönemini yaşasa da en vasat işlerin cirit attığı bir dönem oldu. “Artık yapılan müzik ufkumuzu açmak için mi yoksa sosyal medyamızı şenlendirmek için mi?” diye de düşünmeden duramıyor insan. Umarım önümüzdeki yıl yaptığı müzikten dolayı buhranlar yaşamayan, kendini çok daha iyi ifade eden, ruhumuzu sarmalayan şarkılara denk geliriz... İşte yurt dışında 2018 yılında albüm çıkarmayı planlayan dikkat çekici sanatçılar...

Manic Street Preachers-Resistance Is Futile

Uzun süredir sessizliğini koruyan İngiliz topluluk Manic Street Preachers 6 Nisan’da yeni albüm çıkaracağını duyurdu. Yine melankoli sularında gezecekleri bir albüm dinleyeceğiz gibi... Grup daha önce kaybedilen anılar, unutulan geçmiş, kabul edilmiş gerçeklik üzerine yani bugüne dair sert sözleri olan bir albüm ile geri dönecek.

Haberin Devamı

The 1975-Music For Cars

Muhtemelen 1 Haziran’da çıkması beklenen albümün şu ana kadar bilinen tek şarkı adı ‘Jesus Christ 2005 God Bless America’. Grup, yine kişisel hayat hikayeleri ve takıntılarına dair şarkı sözleri yazdığını vurguluyor. Müzikal olarak değişime uğramayacaklarının ise altını çizmişler.

Julian Casablancas&The Voidz

Henüz albümün adı bilinmiyor... Ama Julian Casablancas yola The Voidz ile uzun süre devam edecek gibi duruyor. Albüm 2018’in ortalarında çıkacak gibi duruyor. Grup, Güney Amerika turnesi sırasında yeni albüme dair bir iki şarkı çalarak hayranlarına tüyolar da vermişti. Julian’ın deyimiyle bu sefer kirli bir müzik yerine daha temiz yeni nesil caz sound’larına kulak kabartacağız...

MGMT-Little Dark Age

Albümden ilk şarkılar yayınlandı, ‘When You Die’ ve ‘Me And Michael’, yazın da diğerlerini dinleyeceğiz. Grup üyeleri eski kimyalarına bu albümle yeniden ulaştıklarını belirtese de yayınlanan şarkılar o kadar da vurucu bir etkiye sahip değil... Ama albüm ne getirir bilemeyiz. Bu sefer yeniden, yıllar sonraya kalacak bir hit mi bırakacaklar göreceğiz!

Haberin Devamı

Franz Ferdinand-Always Ascending

Albüm, 9 Şubat günü raflarda olacak. Grup üyeleri yenilendi ve albümü de Phoenix’den Phillipe Zdar prodüktörlüğünde kaydettiler. Dans pistlerinde tozu dumana katacak yeni hit indie şarkılar yaptıklarını özellikle belirtiyorlar. Gitar müziği ön planda olacak, elektronik müzikten yorulan biz indie severler için güzel bir haber.

Arctic Monkeys

Sadece 2018 yılında albümlerini yayınlacaklarını biliyoruz. Çünkü grubun bas gitaristi Nick O’Malley, gizli bir yerde kayıt yaptıklarını doğruladı. Albüme dair en ufak ipucu yok. Çizgi dışı vokalist Alex Turner, müzikal bir akım yaratmak için sessizlikte bekliyor gibi...

Interpol

Aynı şekilde Interpol’ün de albümü yolda. Tek bildiğimiz konserlerde çaldıkları ‘Real Life’ ve ‘Turn On The Bright Lights’ şarkıları... Rock baladlarının yoğun olduğu bir albüm yaptıkları söylentiler arasında.

DİĞER YENİ YAZILAR