Sezen Aksu’nun anıları Berlin’de bir odada

Berlin’in en önemli merkezlerinden birinde Gendarmenmarkt Meydanı’nda sahipleri Türk olan Titanic Otel’de hepimiz için çok özel bir sanatçıya ithafen bir suit var; “Sezen Aksu Suit”... Aksu’nun ikonik eşyalarının yer aldığı bu odada dünyaca ünlü birçok yıldız da konaklıyor. Odanın hikayesini Titanic Gendarmenmarkt Berlin’in Kurumsal İletişim Müdürü Sedef Aygün ile konuştuk.

Sezen Aksu’nun anıları Berlin’de bir odada

Almanya’nın başkenti Berlin’in en önemli merkezlerinden biri olan Gendarmenmarkt Meydanı’ndayız. Şehrin en tarihi ve önemli binası Konzerthaus Berlin’in hemen çaprazında sahipleri Türk olan lüks klasmandaki Titanic Hotel’den içeri giriyorum. Bu oteli farklı kılan ise en önemli suitinin Sezen Aksu’ya ithaf edilmesi... Berlin’in orta yerinde dört bir yanı Sezen Aksu’nun eşyaları ile bezeli bir odayı hayal edin. Otel odaları hep soğukluğu ile nam salırken bu oda Aksu’nun eşyaları ile sanatçının evinin bir odasına giriyormuşsunuz aidiyeti ve sıcaklığı veriyor.

Titanic Gendarmenmarkt Berlin’in Kurumsal İletişim Müdürü Sedef Aygün odanın dönüşümünü şöyle anlatıyor:

Haberin Devamı

“Otel bu yıl üçüncü yılına giriyor. Açılışta böyle bir oda tasarlamak aklımızda yoktu. Otelin birinci yılı dolmuştu, o sıra ise Sezen Aksu veda turnesine çıkmıştı. Bu turnenin ayaklarından biri de Berlin’di. Sezen Aksu’nun bizim otelde konaklayacağı bilgisi geldi. Ekibimizin yüzde 70’i yabancı olduğu için çok tanımıyordu. O yüzden onlara ‘Türkiye’nin Divası geliyor. Herhangi bir solist değil. Türkiye için anlamları olan biri geliyor’ dedik ve heyecanlı bir telaş yaşadık. Sezen Aksu şarkıları dinlemeye başladık. Bu otel lokasyon olarak çok değerli ve cazip bir noktada. Oteller olarak büyük bir rekabetin olduğu bir yer. Oteli açtığımızdan beri çok önemli konuklar ağırladık burada. Politikacılar ve dünya yıldızları... Fakat ilk defa Sezen Aksu için hepimiz önemli bir hazırlık yapmak istedik.”

Hemen ardından ise Sezen Aksu’ya en önemli suitlerinden biri veriliyor. Bu üç günlük konaklama sırasında aralarında özel bir bağ oluşuyor. Sezen Aksu dönünce de bu anıyı yaşatmaya karar verip kaldığı odayı ‘Sezen Aksu Suit’ olarak değiştirmeye karar veriyorlar. Aksu’dan izin istiyorlar, “Burada hatıranı yaşatmak istiyoruz. Sen de bize destek verip, küçük eşyalarını paylaşırsan çok seviniriz” diyorlar. Sanatçı, bu fikre çok gülüyor ve sonra da “Sizin gönlünüzden böyle geçiyorsa nasıl durdururum onu. Sonuçta beni onure etmek istiyorsunuz. Nasıl istiyorsanız öyle” diyor ve operasyon başlıyor.

Haberin Devamı

Sezen Aksu’nun anıları Berlin’de bir odada

Milla Jovovich ve Mischa Barton’ın hayranlığı

Odanın birçok yerli ve yabancı misafirleri de oluyor bu sırada... Türk sanatçılardan Ata Demirer, odaya ilk kez girer girmez şöyle diyor; “Sanki Sezen Abla’nın evinde oturuyoruz gibi… Her yerde Sezen var. Gece otururken sanki karşıma çıkacak gibi” diyor. Özcan Deniz ise ilk kez bu odayı görünce Sezen Aksu’yu arayıp, “Berlin’deyim ve senin adını taşıyan suitte kalıyorum. Rüya gibi” diyor. Sedef Aygün, Hollywood yıldızlarının tepkilerini ise şöyle anlatıyor; “Burada kalmak olgunluk da gerektirir. Mesela bu odada Hollywood yıldızı Milla Jovovich ve Mischa Barton kaldı. En iyi suit’i istedikleri için bu suitte kaldılar. Kendileri başka bir ego ile geliyorlar. Sonuçta Hollywood yıldızı onlar. Sonra bir bakıyorlar bu otelde birileri senden daha kıymetli ve önemli. İsmi kapılara kazınmış, içeride fotoğrafları ve özel eşyaları var. Bu star için olgunluk gerektirir. Hepsi çok ilginç buldu. CD’sini açıp dinlediler, ayrıca Sezen Aksu’yu anlatan kitaplar hazırladık. Hatta kitapta Onno Tunç ile ilgili bölümü Selin Tunç kaleme aldı. Victoria Secret modellerinin özel moda çekimleri oldu bu suitte. Alessandra Ambrosio, Karolina Kurkova gibi modeller sorup merak ettiler. Bilmeyenlere gönül elçiliği yapıyoruz.”

Haberin Devamı

Türkiye’den de Sezen Aksu fanatikleri odaya kalmak için geliyor. Mesela Aksu hayranı bir çift balayını Maldivler’de geçirmek yerine Berlin’e geliyor.

Otelin kurucuları Sezen Aksu için yaptıkları özel kitapta şöyle diyor; “Evimizin en özel köşesi olarak gördüğünüz bu özel suitte, değer verdiğimiz Sezen Aksu’yu sizinle buluşturuyoruz.” Değerlerimiz kaybolduğunda değil hala yaşarken onlara önemini göstermek belki de bu özel odanın tüm derdi...

Haberin Devamı

Sezen Aksu’nun anıları Berlin’de bir odada

Rujundan elbisesine izi her yerde

Öncelikle kata girer girmez sizi Sezen Aksu’nun fotoğrafları sizi karşılıyor. Ardından kapının girişinde imzası duvara kazılmış bir şekilde duruyor. İçeride veda turnesinde giydiği siyah elbisesi, topuklu ayakkabıları, bir çerçeve içinde imzası olan ruju, sevdiği albümler La La Land filminin soundtrack’i ve Whitney Houston CD’leri, oğlu Mithatcan ve Onno Tunç ile fotoğrafları dört bir yanda size bakıyor. Aksu’nun bu eşyaları hiç düşünmeden verdiğini söylüyorlar.

İster istemez Sedef Aygün’e soruyorum, “Başka ülkelerden ilham aldığınız otel odaları var mı?” Aygün, “Hayır, hiç olmadı. Bu bir pazarlama projesi değil. Bu bir gönül işi. Orada geçirdiğimiz 3 günde bize yaşattığı duyguları misafirlerimize de yaşatmak istedik. Müşteri profilinin yüzde 90’ı yabancı olan bir otele normal şartlarda Türkiye için önemli olan bir ismi vermek risk bile olabilir. Çünkü Türkiye’de değiliz ve Türk müşteri profilimiz yok. İnsanlar tanımayabilir. Bu riski ancak gönülden bir motivasyon varsa alırsınız. Bu bir işle alakalı geliştirilmiş ya da reklam yapmak için yapılan bir proje değil. Tamamen ona duyduğumuz sevgiyi ve bizi mutlu edişini onure etmek” diyor.

Genellikle yabancı misafirleri olan bir otelin Sezen Aksu’ya dair anekdotları paylaşıyor olması da bir bakıma kültürel bir elçilik sayılır. Bunun en açık örneği suit odada yer alan Sezen Aksu’nun Royal Filarmoni Orkestrası ile yaptığı konserin CD’sinin birçok yabancı misafir tarafından talep ediliyor olması. Aygün, “Şu ana kadar kolilerce Sezen Aksu CD’si hediye ettik. Orada kalan insanlar soruyorlar bu sesi” diyor.

DİĞER YENİ YAZILAR