Onurr’un şarkılarının gücü

Uzun zaman sonra pop müzik ile barışmamı sağlayan bir albüm dönüyor kulağımda; Onurr’un ‘Bir Kahramanlık Hikayesi’... Onurr’un müziğindeki en büyük kuvvet hiç şüphesiz şarkı sözleri. Malumunuz kendisi Sezen Aksu’dan Hadise’ye birçok isme şarkılarını okutmuş bir söz yazarı. Ayrıca bir heves şarkı söylemeye başlayan söz yazarlarından farklı olarak da güçlü bir sese de sahip.

Onurr’un şarkılarının gücü

Sekiz şarkıdan oluşan Bir Kahramanlık Hikayesi, Onurr’un artık pop müzik kulvarındaki yerini sağlamlaştırıyor. Albüm en başından sonuna o dillerden düşürmediğimiz “90’lar pop’u da ne güzeldi!” tabirinin vücut bulmuş hali. Evet, tertemiz bir pop albümü dinliyorsunuz, en hareketli şarkısından en duygusalına kadar. Bu da albümü güçlü yapan kodlardan... Albüm açılışı Derviş ile yapılıyor. Alper Narman, Sezen Aksu ve Onurr’un güçlerinin birleşmesinden ortaya uzun yıllar dinleyeceğimiz bir hit çıkıyor. Albümü sevgilisine ithaf eden Onurr’un şarkı sözlerinde de aşkın yüceliğine dair Derviş’de olduğu gibi önemli anekdotlar var. ‘Şampiyon Benim Bence’ parçasında ise elektronik alt yapıların üzerine eklediği üflemeler şarkıyı başka bir yere taşımasına sebep oluyor. Bu da Berkeley mezunu aranjör Batu Çaldıran’ın albüme dair müzikal bakışını bize yansıtıyor. Maclemore&Ryan Lewis, Frank Ocean gibi son dönemde Amerika pop ve rap dünyasındaki önemli isimlerin ayak izlerini takip eden bir ekip de var karşımızda besbelli.

Haberin Devamı

Onurr’un sesinin güçlendiğini ve çok daha baskın bir hal aldığını da belirtmek gerek. Özellikle ‘Yakıyorsun’ şarkısında bu net bir şekilde belli oluyor. Bu şarkının alameti ise nakaratı. Albümün aykırısı ise ‘Hu’... Alaturka bir şekilde açılış yapan şarkı, nakaratında ise çok daha farklı bir hal alıyor.

Onurr’un şarkılarının gücü

‘Ağlayamam’ şarkısı ise sanatçının eski grubu Sakin’i özleyenler için altın değerinde... Şarkıyı dinlerken hayaller içinde buluyorsunuz kendinizi. Albümün hiç şüphesiz gizli hit’i ise ‘Yediğim Vurgun’ bu şarkıyı arabesk elektronik diye statüye sokmakabilirim. Yaylıların yadsınamaz kadar çok varlığını göstermesi, altından da dubstep ritimlerin şarkıyı takip etmesi bu hissi veriyor. ‘Tanrı sevgilimi yazmış hangi sevabıma’ sözü ise Onurr ve Alper Narman’ın kaleminin ne kadar güçlü olduğunun kanıtı. Mümkünse bu şarkıyı son ses dinleyin. Şarkı garip bir hüznü olmasına rağmen iyi de hissetmenizi sağlıyor.

Haberin Devamı

Onurr’un albümünün tek sezonluk olarak hayatımızda kalmayacağına çok eminim. Yıllar sonra da o an yaşanılan hislere tercüman olacaktır. Ayrıca Onurr’un müzikal anlamda çok kültürlülüğünün de yansıması. Öyle ki Berlin’in kulüplerinde deep house, tekno, elektronik tarzda çalan DJ’lerin müzikleri ile eğlenmeyi severken, bir yandan da Sezen Aksu konserinde bağırarak ya da ağlayarak şarkı söylemekten hoşlananların seveceği bir tatta bir albüm önümüze koyuyor. Her iki sentezi bir araya getirmek büyük bir başarıdır. Umarım, Onurr’u yakın zamanda sahnede izler, bu şarkıları canlı olarak da dinleriz.

DİĞER YENİ YAZILAR