Pazar şarkıları

Bu yılın dikkat çeken albümleri birbir sıralanırken es geçmemek gereken albümler ve single’lar...

London Grammar- Truth is a Beautiful Thing

Dört yıl önce çıkardıkları “If You Wait”le kemik bir dinleyici kitlesi edinen grup, yeni albümleri “Truth is a Beautiful Thing” ile bildikleri yoldan sapmadıklarını kanıtlıyor. Vokal Hannah Reid’in etkileyici ve karakteristik sesi hiç şüphesiz albümün alameti. Grup, albümde Adele’in yapımcılarından olan Greg Kurstin ile çalışarak müzikal haritasını çizmiş ve minimalist çizgilerde bir albüm yaratmış. Albümün en belirgin yanı ise tüm bu minimalliğin yanında sert sözlerin olması. İngiltere’nin siyasi ve toplumsal iklimi tamamen şarkıları etkilemiş. “Big Picture” ve “Oh Woman Oh Man” de bu ciddi bir şekilde görülüyor. Grup ise sanatçıların bir ayna olmadığını düşündüklerini, sadece rahatsızlıklarından ya da mutluluklarından yola çıkarak şarkılarını yazdıklarını belirtiyor. Albümün adını da belirleyen “Truth is a Beautiful Thing” şarkısı Reid’in sesinin ön plana çıkması ile dikkat çekiyor. Albümü açan “Rooting for You”nun ise retro bir havası var. Vokalin yüceltildiği albümleri sevenler için bir hazine gibi... Albümün tek sıkıntısı ise 14 şarkının bir süre sonra sizi depresif bir ruh haline sürükleme olasılığının yüksek olması. Favorimse “Non Believer.”

Haberin Devamı

Tricky-The Only Way

Ülkemizde birçok kez konser veren Tricky, rüya gibi bir single ile hayranlarının karşısına çıktı. Trip hop’ın bu kadar güçlü olmasını sağlayan isimlerden biri olan Tricky, köklerine geri dönmüş gibi.

Adeta bir filmden kopup gelmiş olan şarkıda Tricky’nin derinden gelen vokali ise parçayı güçlü bir hale getirmiş. Tricky, geçen yıl Moskova’da kaydedilen şarkı içinse şöyle diyor; “Birkaç yıl önce Maxinquaye’deki (Sanatçının 1995 yılında çıkan ve kült olmuş albümü) gibi şarkılar yapmadığımı söylemiştim, çünkü o sound çok bendim. Her zaman punk-rock bir tutumum vardı. O yüzden de Maxinquaye’i çok beğeniyorsunuz ama bunun aynısını yapmayacağımı vurguluyordum. Anladım ki bazen insanlara istediğini vermek lazım.” “The Only Way” sanki bu döneme ait değil, dinlerken başka anlara götüren bir etkisi var. Kulaklarınız bu şarkıdan eksik kalmasın.

Haberin Devamı

Royal Blood-How Did We Get So Dark

Royal Blood’un ikinci albümü “How Did We Get So Dark?” sert rifflerin üzerine oturttukları ritmik ve hızlı davulları ile son dönemde deneysel işler yapmayı tercih eden İngiliz garaj rock gruplarının tam tersi bir tutumda. Muse ve White Stripes’e benzetilen grup, ne yazık ki bundan kurtulamayacak gibi. Özellikle “Where Are You Now” şarkısında bu iki grubun izi bariz hissediliyor. Türk asıllı İngiliz müzisyen Nilüfer Yanya’nın da prodüktörü olan Jolyon Thomas, albüme çılgın ve çok çeşitli müzikal bakış açısını yansıtmış. Geçtiğimiz gün İngiltere’nin en önemli müzik festivallerinden biri olan Glastonbury’de sahne alan grup yeni albümü ise şöyle tanımlıyor, “Hırsımız sadece eğlenceli müzik yapmak adına”. Favorimse “Sleep”.

DİĞER YENİ YAZILAR