Gazete Vatan Logo

Eda Karaytuğ'dan "Hoş Sedalar" yankılandı

Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu sanatçısı Eda Karaytuğ’un Zorlu PSM’de gerçekleşen “Hoş Sada” isimli konserine, iş ve sanat dünyasından birçok ünlü isim katıldı.

Eda Karaytuğ'dan "Hoş Sedalar" yankılandı

Fulya-Haluk Nayman, Atıl Kutoğlu, İpek Tuzcuoğlu, Bedrettin Dalan, Selen Görgüzel Alkan, Mukaddes Akça, Esra Ezmeci gibi isimlerin davetli olarak katıldığı konserde, sürpriz konuk sanatçı olarak Cihan Okan Eda Karaytuğ ile sahne aldı. Konserin bir diğer sürprizi ise, Karadeniz yöresinden birbirinden değerli eserler ve Karadeniz horon ekibi oldu.

Ünlü sanatçı Cihan Okan’ın konuk sanatçı olarak katıldığı konserde Eda Karaytuğ, farklı kültürlerin, farklı formlardaki eserlerini seslendirdi. Birçok dilde ve etnik yapıda gerçekleşen konserde sanatçı, dinleyicileri uzun soluklu bir kültür gezisine çıkardı.

Klasik Türk Musikisi sanatçısı Eda Karaytuğ, TRT Müzik ve TRT İstanbul Radyosu işbirliğiyle Zorlu PSM’de gerçekleşen “Hoş Sada” isimli konserinde, şarkıdan gazele, türküden uzun havaya kadar farklı form ve farklı dillerdeki en sevilen eserleri müzik severlerle buluşturdu. Eda Karaytuğ, “Aşka Sevdalanma” isimli son maxi single çalışmasından sözleri Fuzuliye ait olan, Seher Çelik’in bestelediği eseri de ilk defa dinleyicileriyle buluşturdu.

Haberin Devamı