Gazete Vatan Logo

Eczacıbaşı ev dışı tüketimi yeni markalarla büyütecek

Eczacıbaşı Profesyonel, Türkiye’de toplam 16 milyar dolarlık büyüklüğe sahip olduğu belirtilen ev dışı tüketim pazarında yeni ürün ve markalarla büyüme planları yapıyor.

Eczacıbaşı Profesyonel, ev dışı tüketim ürünleri pazarını yeni marka ve ürünlerle büyütmeyi hedefliyor. Türkiye’de hane halkı sayısındaki artış, yükselen turizm hareketliliği, yaygınlaşan AVM’ler, restoran, fabrika, hastane gibi işletmelerin temizlik ve gıda gereksinimindeki artışın nedeniyle ev dışı tüketim pazarının büyüdüğünü belirten Eczacıbaşı Profesyonel Genel Müdürü Yeşim Roth, bu pazarın etkin oyuncusu olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Net olmamakla birlikte pazarın toplam büyüklüğünün 16 milyar dolar olarak tahmin edildiğini kaydeden Roth, Eczacıbaşı Grubu’nun 1.5 yıl önce bu pazarı en önemli alanlarından biri olarak konumlandırdığını anlattı.

Gıdaya da girdi

2013 yılında ayrı bir yapılanmaya gidildiğini kaydeden Roth, “Ürün farklılaşması yetmiyor, hizmetimiz ve müşteri odaklı olmamızla farklılaşacağız dedik. Yapılanmamızı tamamladık ve aktif olarak pazardaki yerimizi aldık. Kağıtta lideriz, temizlik malzemelerinde ilk 3’teyiz. Gıdaya içecekle girdik. Kaliteli ürünler ve markalaşmanın altını dolduran şirketlerle iş ortaklığı yaparak birlikte büyüyeceğiz” dedi.

Portföylerinde 800’den fazla ürün bulunduğunu, 16 bin müşteriye hizmet verdiklerini anlatan Yeşim Roth, “Kalite-hizmet dengesini sunarak müşterilerimizin gelirlerini artırmalarına destek oluyoruz. Pazar çok hızlı büyüyor ve biz de hızlı büyümeyi hedefliyoruz. Çift haneli büyüme öngörüyoruz. Müşterilerin kalite anlayışının artmasıyla bu doğal olarak gerçekleşecek. Bu yılki ciro hedefimiz ise 120 milyon TL” diye konuştu.

Slovenya markası geldi

Yerli ve yabancı yeni markalarla pazarda büyüme planları olduğuna da dikkat çeken Roth, şöyle devam etti: “Fiyat-kalite dengesi olan ürünleri Türkiye’ye getirmeyi tercih ediyoruz. Örneğin Nectar Natura diye Slovenya’dan bir parçacıklı meyve suyu markası bizimle birlikte Türkiye pazarına girdi ve çok beğenildi. Büyüyeceğini düşünüyoruz. Yurtdışından başka markalarla da görüşüyoruz.”

Yakın coğrafyaya açılabiliriz

Şu anda Türkiye’ye odaklandıklandıklarını belirten Yeşim Roth, önümüzdeki dönemde ihracata da gereken ağırlığı vereceklerini söyledi. Roth, “Önce Türkiye’ye konsantre olmak istedik. Önümüzdeki dönemde hizmeti ürünle geliştirebileceğimiz pazarlara girme planımız var. Yakın coğrafya ilgimizi çekiyor” diye konuştu.

Çevreci ve tasarruflu

Yeşim Roth, tasarruflu ve kaliteli ürünlere ağırlık verdiklerini anlattı. Çevreci ürün kullanımı konusunda işletmeleri bilgilendirdiklerini vurgulayan Roth, endüstriyel temizlik grubundaki markaları Maratem’i yenilediklerini ve ürünleri anlaşılır hale getirdiklerini söyledi. Roth, temizlik kağıdı ürünleri için sürdürülebilir orman yönetimi olan tedarikçilerden hammadde aldıklarını belirterek şöyle devam etti: “Eco Dokunuş platformu oluşturduk. Bu çerçevede fosfatsız, çamaşır deterjanlarımız, konsantre ürünlerimiz var. Tana Professional markalı temizlik ürünlerinde yer alan Green Care serisi ile çevrede bıraktığımız izi en aza indirgemeyi hedefliyoruz. Eco Dokunuş platformuna daha fazla ürün eklemeyi hedefliyoruz.”

Haberin Devamı