Gazete Vatan Logo

Eczacıbaşı Almanya'da seramik şirketi aldı

Eczacıbaşı Yapı Grubu, Almanya'da 1911'den bu yana faaliyet gösteren Engers Keramik şirketini 20 milyon euroya satın aldı

Eczacıbaşı Holding seramik ve yapı sektöründeki atağını sürdürüyor. Eczacıbaşı Yapı Grubu, Alman seramik kuruluşlarından Engers Keramik GmbH&Co. KG'yi satın aldı. 1911'den bu yana faaliyet gösteren şirketin saün alma değerinin yaklaşık 20 milyon euro olduğu belirtildi.

Eczacıbaşı Holding'den yapılan açıklamada, Engers'in Almanya seramik sektörünün merkezi konumundaki Rheinland Pfalz bölgesinde kurulu olduğu belirtilirken, şirketin yıllık 2.3 milyon metrekare üretim kapasitesine sahip olduğu kaydedildi.

Engers'in satın alınmasının ardından bir açıklama yapan Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Erdal Karamercan, bu hamlenin yurtdışı yatırımlarında bir kilometre taşı olacağını vurguladı. Karamercan, Eczacıbaşı Topluluğu'nun 2005 yılında 160 milyon dolar olan yatırım tutarının, 2008 yılı sonuna kadar 580 milyon dolara ulaşacağını ifade etti.

Rusya'ya yatırım
Almanya'da seramik sağlık gereçlerinde yüzde 13'lük pazar payına sahip olduklarını belirten Karamercan şunları söyledi:

"Bu satın almayla birlikte karo sektöründe pazar payımız yüzde 5'e ulaşacak. Almanya'da üretici konumuna gelmek önemli avantajlar sağlayacak, İrlanda'da mevcut karo seramik fabrikası dikkate alındığında Engers'in satın alınması grubumuza lojistik açıdan büyük güç katacak."

Erdal Karamercan, Engers'in alınmasının karo seramikte büyüme stratejisinin sadece bir parçası olduğunu vurgulayarak, başta Rusya olmak üzere diğer yeni projelerin de hayata geçirileceğini belirtti. 1991'de yılda 1.5 milyon metrekare kapasite ile kurulan Vitra Karo'nun, dış pazarlarda büyüme stratejisiyle 2006 yılında
yılda 25 milyon metrekare üretim kapasitesine
ve 200 milyon dolar ciroya ulaşacağını kaydeden
Karamercan, Engersm markasının kullanımına devam
edeceklerim, mevcut personel ve yönetimin tecrübelerinden yararlanılacağını vurguladı.

Haberin Devamı