Gazete Vatan Logo

Ecevit: Türban konusunu ilahiyatçılar yorumlamalı

Erken seçim için "zaman uygun değil" değerlendirmesi yapan eski Başbakan Bülent Ecevit, "Türbanı siyasiler değil, ilahiyatçılar yorumlamalı" dedi...

Eski Başbakan Bülent Ecevit, başta Cumhurbaşkanlığı seçimleri olmak üzere pek çok konuda ANKA'nın sorularını yanıtladı. İşte Ecevit'in gündeme ilişkin değerlendirmeleri...

Seçim: Erken seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için zaman henüz olgunlaşma. Bir kere siyaset alanı henüz yerine oturmadı. Önümüzde bir buçuk-iki yıl var. Umarım bu süre zarfında biraz daha siyaset ciddi hale gelir. Bu sorunlar da çözülebilir. Fakat şu sıralar erken seçimi de Cumhurbaşkanlığı seçimini de göze almak için henüz zaman erken

İçki yasağı: Uygulamaları laiklik açısından sakıncalı bulan görüşler de var. Ben alkol konusuna şimdi karışmayayım diyorum.

Gülen: Fethullah Gülen memleket görevini kendi anlayışı doğrultusunda yapmaya çalışıyor. Gülen'in yurt dışındaki okulları eğitim açısından büyük önem taşıyor.

Cemevleri: Alevi-Bektaşiler Türkiye'ye İslamı Türk gelenekleriyle birlikte de taşımış insanlardır. Cemevleri ibadethane sayılmalı. Aleviler nasıl istiyorlarsa öyle olmalı.

Türban: Türban nedir? Başörtüsü nedir? Niçin birisine şartlar konulmuştur? Bu konuları böyle alırsak daha büyük bir uzlaşı sağlanabilir. Konunun çok iyi ilahiyatçılar ve uzmanların tartışılmasında büyük fayda var.

Derin devlet: Şemdinli yaşanan olaylarla yeniden gündeme gelen "derin devlet" tartışmalarına değinen Ecevit, DSP'nin 2002 yenilgisinde "derin devletin" de parmağı olduğunu ileri sürdü. Ecevit şöyle dedi: "Bizde çok iyi memur kadroları var. Türkiye'yi düşünen insan çok ama bunlar giderek azalabilirler. Bizde memuru hafife alırlar. Şimdi bu kuruluşlar da boşlukta kime güvenecekler?"

Haberin Devamı