Kış gelirken hızlı kalori yakmanın yolu; Zumba

Kasım ayının tadı başka olsa da, yazın rahat rahat açık havada spor yapma keyfimize son verdik. Her geçen gün daha çok kış moduna geçerken, kilo alma potansiyelimiz artıyor, hareketsizlik kiloları çağırıyor. Vakitsizlikten şikayet ise hepimiz için artarak devam ediyor...

Haberin Devamı

O zaman size haftanın 2 ya da 3 günü sadece bir saatinizi ayırıp hem kalori yakabileceğiniz, hem de deşarj olabileceğiniz bir egzersiz öneriyorum; zumba!

Dans ve aerobik figürlerini içeren zumba koreografisinde, hip-hop, samba, salsa, merenge, mambo, savaş sanatları ve oryantal dans hareketleri bir arada kullanıldığı gibi, "squat" ve "lunge" egzersizleri de kullanılıyor. Yani zumba yaparken gerçekten eğlenip, bir yandan da kilolara veda ediyorsunuz.

Latin danslarından ilham alan, hızlı ve yavaş ritmli dans hareketlerinin karışımından oluşan zumba, sizi fark ettirmeden sıkılaştırıyor.

İlk beş dakika bütün bedenimizi ısıtarak derse başlıyoruz. Ardından müziğin temposunu arttırıp basit adımlarla kan dolaşımımızı hızlandırıyoruz. Adımlara kol hareketleri ekleyerek koordinasyonumuzu geliştiriyoruz. Geçen 20 dakikanın ardından müziğin temposunu biraz daha artırarak kombinasyonlarımıza geçiyoruz. Bedenimizi ısıtan, hareket algımızı açan ve kaslarımızı çalıştırıp bizi fit hale getiren dans adımlarımızla dersimize yüksek hızda devam ediyoruz. Kombinasyonların arasında bir defa iki dakikalık nefes ve su molası veriyoruz. Yoğun temponun ardından artık derin bir nefes alarak ısıttığımız vücudumuzun her bir kasını uzun uzun gererek açıyoruz.

Eğer sizde zumbayı bir defada olsa denemek istiyorum diyorsanız, Beden Atölyesi Caddebostan'da misafirim olabilirsiniz.
Herkese bol sporlu ve eğlenceli bir kış modu diliyorum...

DİĞER YENİ YAZILAR