Okumakla adam olunmaz!

Ben bu söze çok katılıyorum. Amerika'da X okulda okudum, İspanya'da master yaptım, şurada staj yaptım ama şimdi iş bulamıyorum. Ya da bulduklarım bana uygun değil. Çünkü ben hemen “Ceo” olmak istiyorum. İşte bu çağımızın sorunu ve ne yazık ki her geçen gün bu tarz düşünen genç nüfusun sayısı artıyor.

İçimden “Evet şanslısın. Ailenin imkanı varmış en iyi yerlerde okumuşsun, ne güzel şimdi bunu iş hayatına taşımak için bir kurgu yap” demek geliyor. Bazen kendimi tutamayıp diyorum da. Ama sonrasında binlerce bahane ile karşılaşıyorum. O işi denedim sorumluluğu çok, bu işi denedim seyahati çok, x işi denedim bir müdür var beni sevmiyor bla bla...

Eeee o zaman ne yapalım senin için? Gençler şunu bir farkına varmalı artık. Eğer sen hırslı, azimli, disiplinli ve çalışkan değilsen nerde okuduğunun bir önemi yok. En iyi yerlerde okumuş ama iş yapmaya gelince tembellik ediyorsan okumuş ya da okumamış olmanın da bir önemi yok.

Okullarda hayatın zorlukları anlatılıyorsa da uygulamalı olarak öğretilmiyor ki... Hayat bir mücadele, her geçen gün zorlaşıyor ve rekabette artıyor. Püf nokta okullu olmak değil fark yaratabilmekte. Biraz etrafınıza bakıp, başarılı olan insanların hayatlarını incelerseniz eğer, istemenin ve çalışmanın yarattığı gücü göreceksiniz.

DİĞER YENİ YAZILAR