Kemancı’nın yeni yeri belli oldu

Sıraselviler’de Kemancı’nın bulunduğu yerin Riddım olarak gecelere devam ettiğini yazmıştım. Bugün de size Kemancı’nın yeni yerini muştulayacağım

Haberin Devamı

Sıraselviler’de Kemancı’nın bulunduğu yerin Riddım olarak gecelere devam ettiğini yazmıştım. Bugün de size Kemancı’nın yeni yerini muştulayacağım.

Yine aynı güzergahta Yaga vardı, Taksim’ciyseniz bilirsiniz. Hani Göksel’inden Kargo’suna daha çok pop ağırlıklı program yapılırdı. İşte Yaga tarih oldu.

O adres artık Kemancı. Zeki (Ateş) dün itibarıyla -umarım- imzayı attı.

Kemancı’nın yeni yerinde gecelere ‘merhaba’ demesi için Coşkun Aral’ın çektiği ‘Dünden Bugüne Kemancı’ belgeselinin çekimlerinin bitmesi beklenecek.

Bu arada birkaç küçük tadilat yapılacak. Öncelikle tuvaletler değişecek. Sahne iyileştirilecek. Tadilatın alası ise önümüzdeki yaz yapılacak.

Zeki’nin güzel hayalleri var. ‘Rock barlar ucuz ve izbe yerlerdir’ gibi bir kanıyı toptan değiştirecek projeler üzerine çalışıyor.

Bu anlamda bir ‘ilk’i gerçekleştirecek. Mesela müzik saatini öne çekecek. Evet, Kemancı’da canlı müzik artık gecenin bir yarısı değil, 21.30 gibi başlayacak. (Çok sıkı gruplar çalacak çook.) Ardından müzik konusunda birikimli, geniş arşivi olan biri DJ kabinine geçecek.

Zeki bana anlattıklarını hayata geçirebilirse, ortamın bozulduğundan yakınan belli yaşın üstündeki rock severler de dünyadaki benzerlerine özendikleri, hep hayalini kurdukları kaliteli -ve ucuz olmayan- rock bar hasretini gidermiş olacak.

Bu gece Nevizade’deyiz
Gerçi biz geçen akşam da oradaydık. “Taksim bitti” diyenlere inat bir kalabalıkla birlikte... Bizim Nevizade’deki yerimiz Üstad’tır. Kadir Abi’nin başka bir yerde bulamayacağınız kartal kebabını yiyip, meyhane keyfini doyasıya yaşarız. O gece de öyle yaptık. Sonra bir birahaneye geçip geceyi uzattık. Balo Sokak’ta sokak müzisyenleri vardı yine. Taksim turuna çıktığınızda mutlaka uğrayın, böyle sokak eğlencesini (Hıdrellez dışında) bulamazsınız başka yerde.

Duydum ki bu gece de başka coşacakmış Nevizade. Hem de Yeni Rakı Fasıl Ekibi’yle. 20.00’de İmroz Meyhanesi’nde fasıl söylenecek, dansözler oynayacak, ip cambazları, sihirbazlar ağzınızı açık bırakacak gösteriler yapacak, meraklısına ücretsiz el falı, tarot bakılacakmış.

Yeni Rakı müzik CD’si gibi hediyeler de cabası. Neler yok ki içinde... ‘Beyoğlu’nda gezersin’, ‘Yemeninde hare var’, ‘Pencerenin perdesi’ vs...

Roxy bu cuma açılıyoooor
Müjdelerle başladık, müjdelerle bitirelim derim. Taksim’in en iyi canlı performans mekanlarından Roxy (ki, genç müzisyenleri teşvik amaçlı yarışmalarını takdir ederim), 15 Eylül Cuma gecesi sezonu açıyor.

DJ Paco de la Cruz’un seçtiği müziklerle başlayacak gecede Roxy’nin sezon yenilikleri ve sürprizlerine de tanık olacaksınız.

Kasımda 13 yaşına girecek rock müziğin sevilen kalesini açılış gecesinde yalnız bırakmak istemiyorsanız cuma gecesi nereye gideceğiniz şimdiden belli.

DİĞER YENİ YAZILAR