Gececiler yastık kavgasını pek sevdi

Haberin Devamı

Eve girdim, tepinmekten artık hissetmediğim ayakkabılarımı çıkarttım, parmak aralarımda kuş tüyleri... Sıra üzerimdekilere geldi. Göğüs ucuma bile yerleşmiş, öyle bir yastık kavgası yaptık ki...

Absolut, en yenisi Mango için bir parti verdi yazlık Cahide’nin açılışında. Mini yastıklar dağıtıldı, gaza gelen parçaladı, kuş tüyleri etrafa saçıldı, saçılmakla da kalmadı, gözümüze, dilimize, burnumuza yerleşti.

Bu manzaralara kadın dergilerinden aşinayız gerçi. Hani ‘Yatak odanızı renklendirmenin 10 yolu’ başlıkları altında, bilmediğimiz hiçbir şey içermeyen, ısıtılıp ısıtılıp önümüze sunulan konular işlenir ya, işte o sayfaların fotoğrafıdır, iki sevgili yastık kavgası yapar yatakta.

Sözde yatak odaları renklenir.

İşte öyle bir manzara vardı Absolut’un partisinde. Gececiler yastık kavgasını pek sevdi, moda olabilir pekala. Başka mekânlara da sıçrayabilir, benden öngörmesi.

Her şey gibi onun da suyunu çıkaranlar oldu tabii, yerden kuş tüylerini alıp alıp attı koca koca adamlar/kadınlar. Herkes çocuklar gibi şendi. Ama eğlendik mi, eğlendik. En güzel Cahide açılışıydı vallaha.

Partinin yıldızı Ece Sükan dendi, masanın erkekleri Ece çıkacak diye dakikaları saydı. Çıktı da... Ama çıkmasa da olurdu dedirten bir şovla.

Gereksizdi yani. Şu notu düşmek de şart: Absolut Mango’nun tadı dışında her şey çok güzeldi!.. İçimiz dışımız mango oldu yaw. Çocukluğumuz mango bahçelerinde geçmedi ki, yadırgadı damak mereti.

Sırf bu nedenle beğenmemiş de olabiliriz, etkiye tepki meselesi. Bir iki kelam da Cahide’nin yazlığı hakkında: En büyük değişiklik DJ kabininde.

Bu müzikleri kim çalıyor diye hiç bakınmayın etrafınıza, DJ sahnenin üst tarafında, bir ağacın tepesinde!..

Orta bar gitmiş, altı boydan boya akvaryumla kaplı uzunca bir bar gelmiş kapıdan girişte sağ tarafa.

2 Haziran itibarıyla yine her pazartesi canlı müzik gecesi.

İzel, Cenk Eren, Ziynet Sali, Seyyal Taner, Zeliha Sunal & Belkıs Özener şimdilik belli olan isimler. Bir de sürpriz konseptler var Çapa Marka Genel Koordinatörü Ergun’un (Yıldız) aklında. Bilirim, söyleyemem. Şiddetle onaylıyorum ama...

Hadi ucundan azıcık çiziktireyim: 80’lerde çocuk olmakla ilgili...

Al Jamal balkonda

Şimdi yine Cahide konuşulacak, bir de sessiz ama derinden giden Al Jamal var oysa, Maçka Demokrasi Parkı’nın yanında. Dansözlü eğlencesinden ötürü daha çok yabancıların gözdesi. Geçtiğimiz hafta balkonunu açtı o da. Sessiz sedasız, hatta bana özel bir açılıştı.

Biliyorsunuz geçen yaz Sortie içinde rol çalmıştı Al Jamal, öne çıkan eğlencesiyle birçok mekân sahibini rahatsız etmişti. Bu yaz kendi terasında. Ancak şöyle bir detay var: Harbiye Açıkhava’nın bulunduğu cadde Kongre Vadisi Projesi dolayısıyla trafiğe kapalı. Şimdilik Al Jamal’in önüne kadar girebiliyor taksi. Bir aya kadar onun önü de kazılacak, parkın içinden tahta bir yol yapılacak.

Gece kadınları stilettolarıyla o tahtayı teper mi bilinmez. O yemekler, o atmosfer, o müzikler için tepilir ama...

Tarçınlı martini

Zaten bana sağlıklı beslenme yeminimi bozduran tek erkek var bu hayatta: Gazi Ateş... (Bu Ateş ailesinin bir de Bilâl’i var, onu anmazsak küser sonra :)

Çapa Marka mekânları genelde eğlencesiyle konuşulur, oysa haksızlık ediliyor mutfağına. Sofa Otel içindeki Longtable mesela... Geçenlerde bir iş yemeği dolayısıyla gittim, bir iskenderli pizza yedim ki...

Tadı hâlâ damağımda. (Üstelik ben pizza sevmezlerdenim.) Al Jamal’in mönüsü de Lübnan. Eğlencesi Cahide’den geri değil. ‘Fazla Arabik, yoruyor’ diyen olursa bir de akşam üstü içkisine gitsin o balkona. Barmen Sinan’a benden bir tarçınlı martini söylesin. Toz tarçına bulanmış bardakta, içinde çubuk tarçınla servis edilen bu kokteyl, az alkollü, bol havalı, Sex and The City kadınları tadında bir içki arayanlara...

DİĞER YENİ YAZILAR