‘Kendim ve ben’li geceler...

Haberin Devamı

Gün ağarmış, otobüsler vızır vızır, millet işine gidiyor. Biz alemden çıkmış iki kafadar, Lale İşkembecisi’nde çorbalarımızı yudumluyoruz. Dünyayı kurtarmıyoruz, kendi dünyamızı kurtaran bir sohbet bizimki. İlişkilerde tutturulamayan dikiş üzerine.

Erkek tarafı kadınlardan yakınıyor, ben benden!.. Bir kadının kafasına koyup da yapamayacağı şey yok diye bağlıyoruz konuşmayı. Ben de istediğimi yaptım neticede. Yalnızlığımın savaşını verdim hayatıma giren tüm erkeklerle, şimdi tek tabancayım yine, sonsuza kadar kendimin tadını çıkarabilirim. (Kendimden sıkılırsam da hayatıma birini sokuveririm. Her şey biz isteyince olmuyor mu ilişkilerde?..)

Fazlasıyla da çıkarıyorum tadımı. Eve giriş saatlerimden de anlayacağınız üzere döndüm İstanbul’a geldiğim günlere...

Dün bir kısmına şahit olduğunuz pazar maceram sabah 07.00’de bitti mesela. Mecaz üstü adres JazzStop’tı. Oradan da ver elini Lale... Daha önce yazdım, pazarları harika oluyor JazzStop. Ne var ki canlı müzik bitiyordu biz gittiğimizde, son şarkı söyleniyordu.

Mekanın işletmecisi Altuğ’dan rica ettik, ‘Ama biz yeni geldiiiikkkk’ diye. Kırmadı bizi Altuğ. Şımarıklığımızı vurmadı yüzümüze. Uzatabildiği kadar uzattı programı, hatta gitarını alıp kendi de geçti sahneye, bütün mütevazılığıyla. Yeni Türkü’den Çember’le başlayıp Şebnem’den Gel Ey Seher’e devam etti gece. Oktay Kaynarca, Kürşat Başar da pazar kasvetinden bu şarkılarla kurtulanlardandı.

Ama pazar ama başka gece... Beyoğlum barları ‘Kapatıyoruz beyler’ diye bağırdığında, hala dökecek kurdunuz kaldıysa JazzStop sizi bekler. (Büyükparmakkapı Sokak’tan girince tam karşınızda.)

Efsaneler İstanbul’da

Biraz da haberler... Nasıl bir kentte yaşadığımızı, ne kadar şanslı olduğumuzu bir kez daha anlatan o güzel, o pembe haberler. Belli ki bu yaz yine çok renkli geçecek yine. Tatil planları yapanlar varsa işte dikkat etmeleri gereken tarihler:

Benim kuşağın da aşk şarkılarında imzası olan Chris De Burg 24 Mayıs’ta, Parkorman’da.

İçinden flüt geçen rock şarkılarıyla Jethro Tull, 6 Haziran’da, İstanbul Arena’da.

Efsanevi Dire Straits’in gitarını konuşturan Mark Knopfler, 13 Haziran’da, Kuruçeşme Arena’da.

Ve... Arkama bakmadan koşa koşa gideceğim ‘en iyi erkek rock vokali’ Lenny Kravitz, 30 Temmuz’da, Kuruçeşme Arena’da.

Bunlar beni ilgilendiren isimler, yoksa daha kimler kimler var. Biletleri şimdiden kapmak gerekli, biletix.com.tr’yi tıklayın yeter.



***




Kemancı’da müzik ziyafeti

Ve bir bu gece tavsiyesi ‘Son Mohikan’ olarak namlı meslektaş büyüklerimizden Arda Uskan’ın gazetecilikte yolun yarısını devirmesi şerefine bir parti var.

Öyle bir parti ki ünlüler geçidi gibi: Sezen Aksu, Nükhet Duru, Ali Kocatepe, Erkin Koray, Zerrin Özer, Ayşegül Aldinç, Suavi, Seyyal Taner, Zeynep Casalini, Moğollar, Neşet Ruacan, Haluk Özkan ve Teoman...

Orada olmak farz yani. Öyle canımız istediğinde birarada göremeyeceğimiz isimler.

Canlı müzik sonrası kaçmayı düşünenlere de dipnot düşmeli. Bir bilenler var DJ kabininde: İzzet Öz, Nami Dilmener, Mehmet Teoman, Cem Salman...

Metin Uca’nın sunacağı gecenin adresi Kemancı. Sezen Aksu’yu o çatı altında izleme keyfini kaçırmayın bence. Kemancı, yine Sıraselviler’de yenilenen yüzüyle eski Yaga’nın yerinde.

DİĞER YENİ YAZILAR