Son keşfim: 10 ayrı dilde eğlence...

Haberin Devamı

Güzel günler çabuk bitermiş, bitti nitekim. Döndük biz de şehrimize, donduk ve de. İncecik üstümüzle havaalanına indiğimizde anladık ki kış gelmiş, hoş gelmiş Yeditepelim’e. Emeklilik kentim Antalya, en güzel zamanını yaşıyordu oysa. Turistler de farkında ki değerlendiriyorlar bu mevsimi. Bizde ise tatile ille yaz sıcağında çıkmak gibi bir alışkanlık var. (Okul vs. derdi olanları ayrı tutarsak.) Güneşin altında beynimizde yumurta pişirmeye pek meraklıyız ya. Oysa çoluk çocuk gürültüsünden uzak, kafa dinleme diye tabir ettiğimiz ‘gerçek tatil’in tam zamanı. Kasıma kadar yolu var. Hoş, kaldığımız Calista Luxury Resort’ta 12 ay sürüyor tatil. Yaz-kış açıklardan.
Benden daha önce duymuştunuz buranın methini, başkalarından da duyuyorsunuz şimdi, daha çok duyacaksınız da... Belek’in yüz akı bir yatırım çünkü. Yıldızsız, ‘Yıldız sizsiniz’ sloganıyla hizmet veriyor. İnsana kendini özel hissettiren her şey mevcut. O yüzden yinelemekte sakınca yok. Hep dediğim gibi, iyi hizmetlerin altı çizilmeli.
Dün de Cengiz (Semercioğlu) yazdı mesela, ‘Geceliği 15 bin dolarlık otelde kalan Türk kim’ diye sorarak. (Ben değildim vallaha, şöyle arkası sağlam bir sponsor bulursam, seneye belki :)
Ama sosyetenin hanımağası Nadire İçkale, politikanın ‘abi’si İsmet Sezgin, İtalya Başkonsolosu Massimo Rustico bayram tatilini burada geçiren isimlerdendi.
Aslına bakarsanız 15 bin dolarlık villada kalanı görmek mümkün değil, şahsa özel bir otel yapmışlar adeta. Maksadı da bu zaten, kimselerin görmemesi. Zenginin parasıyla gerilmeyip gecelere geçelim mi?.. Siz, verdiğim tavsiyelerden hangisine gittiniz bilmem. Harika bir grup keşfettim ben Calista’nın bayram galasında. Bugüne dek pek çok kongrede sahne almışlar gerçi, ilk kez izlemek nasip oldu bana: Grup Rönesans. Hem müzikalite, hem sesleri çok iyi. Rusça, İbranice, Yunanca dahil, 10 ayrı dilde şarkı söyleyebiliyorlar. Repertuvarlarında film müzikleri, napolitenler, klasik müzik eserleri ve pop şarkıları var. Öyle güzel harmanlamışlar ki... Olur ha, yakınlarda yemek daveti verecekler vardır aranızda, kimi çıkarsam diye düşünmesin boşuna. Grup Rönesans doğru seçim, grupronesans.com adresinden iletişim kurabilirsiniz.
Cihan Doğan mevsimi başladı
Söz konusu ‘eller havaya’ olunca bıkıp, usanmadan başınıza kaktığım bir isimdir Cihan Doğan... İbo ve Sezen damarlarını en güzel okuyanlardan. Her nerede çıksa duyuruyorum size, duyuruyorum ki dinleyin, kah eğlenin, kah hüzünlenin.
Bazı seslerin ayrı bir yeri oluyor biz mütemadiyen gezenlerde. İnsana ya birilerini ya da bir mevsimi hatırlatıyor. Cihan’ın da yeri öyledir bende. O sahnelere başladı mı anlarım ki, mevsim kış. Gözleri gözlerimde, Bir Ayrılık Şarkısı’nı okuyacağız yine. Üstelik Cihan severler olarak bu sezon ballıyız, iki ayrı yerde damgasını vuracak gecelerde. 18 Ekim Perşembe akşamı, yenilenen yüzüyle restoran üstü club olarak hizmete açılacak Fancy’nin salı yıldızı Cihan. Limitsiz içki dahil, fiks mönü 90 YTL. Fancy canlı müziğin önemini geçen sezon, popun çilek dudaklısı Berksan’la keşfetti. Çarşamba geceleri Berksan’la devam edecekler yola.
Bu sene haftada ikiye çıkardılar canlı eğlenceyi. Pazartesileri de karaoke gecesi yapacaklar.
Nispet yemeklendi
Cihan’ı izleyebileceğiniz bir başka adres de, bugüne dek birçok ünlünün sahnesinden geçtiği Nispet. Orası da artık yemekli mekânlardan. 21.30’da fasılla başlayacak Nispet geceleri. Her çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi geceleri Cihan Doğan çıkacak. Cumaları 24.00’e kadar Yeliz, cumartesi de Linet var, onlardan sonra sabah 05.00’e kadar sahne yine Cihan’a teslim.
Canınız alaturka çekerse, hiç düşünmeden gidin işte. Kefilim Cihan’ımın bülbül çatlatan sesine.

DİĞER YENİ YAZILAR